15. kolo
03.01.2021 15:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Duvan Zapata (© AFP)

Gólostroj z Bergama zničil naděje Sassuola pěti trefami

Konečně je to zas Atalanta, kterou známe z minulých let. Suverénní gólostroj, který zase baví fotbalem. Dnes se Gasperiniho svěřenci opět vzmohli na skvělý výkon a Sassuolu dali pět branek.

Sassuolo versus Atalanta. Souboj dvou týmů, které v nedávno skončeném roce produkovaly snad nejpohlednější a nejlepší fotbal. Dnešní utkání i vzhledem k dobré formě neroverdi taky slibovalo, že se diváci sledující duel v Bergamu nebudou nudit. Potvrdil jim to už v osmé minutě obránce Georgios Kyriakopoulos, který z uctivé vzdálenosti pořádně vyprášil rukavice brankáře Golliniho. Ten nakonec musel míč vyrážet až na břevno.

V minutě jedenácté už bylo ovšem všechno jinak. Radovala se Atalanta. Nechat totiž Duvána Zapatu s jeho mohutnou postavou na minutu volného a nevěnovat se mu v okolí penalty, to vždycky zavání průšvihem. Potvrdilo se to i tentokrát a nedůrazně bráněný kanonýr propálil vše živé před sebou - 1:0.

Od té doby nedávala Atalanta svému soupeři míč prakticky vůbec a hrála prim. Po dvaceti minutách se do skvělé pozice dostal i obránce Berat Djimsiti, který však zakončoval ve velké šanci jen špičkou kopačky a tedy mimo. Zajímavou ránu vyprodukoval z kopačky další obránce Gosens a na smůlu mohl nadávat také Duván Zapata. Deset minut před koncem první půle se totiž prodral k míči, jenže po jeho ráně zazvonila jen tyč!

To ale Bergamaschi vadit nemuselo, protože ještě před odchodem do šaten své vedení znásobili. Přesně ve 45. minutě totiž uzavřel poločas Matteo Pessina. Ten si naběhl do šance na míč Josipa Iličiće a v ideální pozici před Consiglim už se nemýlil!

Druhá půle už zase ale patřila jednoznačně Bergamským. Po čtyřech minutách od hvizdu sudího našel Remo Freuler před bránou Duvána Zapatu a ten celou rychlou akci domácích zakončil v pádu brankou. A aby se hosté nestačili tak rychle vzpamatovat, v 57. minutě Atalanta zvýšila na 4:0. Zapata sklepl dlouhý nákop na nabíhajícího Robina Gosense, který se před vápnem rozhodl zakončit. S pomocí teče hostujícího obránce nakonec balon přeletěl i brankáře Consigliho!

Pak trenér Gasperini vytáhl svého žolíka a Luis Muriel se mu odvděčil. Po pouhých pěti minutách na hřišti si naběhl do vápna, převzal chytrou nahrávku od Freulera a pálil přesně. Ani domácí nakonec čisté konto neudrželi, protože v 75. minutě se po velkých zmatcích v domácím vápně dostala meruna na kopačky Vlada Chiricheşe, který propálil vše před sebou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele