29. kolo
03.04.2021 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Luis Muriel (© AFP)

Muriel opět spasitelem Atalanty, Udinese potrestal dvakrát

Muriel je opět ve formě a dnes to dokázal dalšími dvěma trefami. Jeho obětí se stalo Udinese, které sice nepodalo vůbec špatný výkon, ale na sehranou domácí ekipu s tak kvalitním útokem se prostě chytat nemohlo.

Brankář Juan Musso byl v permanenci prakticky od prvních minut a domácí mu jasně ukazovali, že ho dnes čeká kopec práce. Ve 14. minutě jej poprvé prověřil jeho pozdější přemožitel Luis Muriel. Tentokrát ale ještě pálil do středu brány, což si Musso pohlídal. O pět minut později už ale Argentinec kapituloval. Pessina se skvěle protáhl do vápna a klidně nahrál do druhé vlny na Muriela. Kolumbijcovu přízemní ránu mít Musso nemohl - 1:0.

Ke konci první půle se Musso ještě několikrát předvedl ve velmi dobrém světle a například jeho skvělý skok s následným vyražením míče po tvrdé dělovce Malinovského určitě stojí za zopakování. Přesto do konce poločasu Musso znovu inkasoval. Malinovskyj skvěle načasoval nahrávku do vápna na Muriela, ten překonal ofsajdovou past, obešel i Mussa a poslal míč do brány.

Udinese se ale nevzdalo tak snadno a ihned přispěchalo s odpovědí. Obrana Orobici nepokryla jednak Molinu, který nasprintoval k vápnu a jednak Roberta Pereyru, který jej doplnil. Po Molinově nahrávce do druhé vlny Pereyra mířil z voleje k tyči a Gollini se natahoval marně.

Sotva z druhé půle uplynuly čtyři minuty, už mohl Musso kapitulovat znovu. Malinovskyj poslal míč na střed vápna a tam si naběhl Pessina. Ten sice už padal, ale přesto dokázal zakončit. Musso však vytáhl perfektní reflex a jeho teč vyrazil mimo! Další šanci La Dea už ale nepřekazil. Duván Zapata si naběhl do uličky na dlouhý míč a i přes obležení dvou obránců jej poslal ke vzdálenější tyči, kam Musso nemohl dosáhnout - 3:1.

Pro Udinese mohlo být po utkání, jenže Zebry se rozhodly nedat svou kůži lacino. Po dvaceti minutách proto podnikly jednoduchý útok ne nepodobný tomu při jejich prvním gólu. Molina opět ve vápně obešel obránce a poslal míč na střed. Tentokrát se k němu přihrnul Jen Stryger Larsen a přesnou trefou stanovil výsledek na 3:2.

Atalanta mohla ještě v závěru slavit další branku, ale nejprve si se Zapatovou střelou poradil Musso a v 90. minutě Josip Iličić nepotrestal chybu hostující obrany, protože mířil těsně vedle tyče!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nejnižší kurz za posledních 6 kol. Trefilo by mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon jen 5 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele