16. kolo
06.01.2021 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Luis Muriel (© AFP)

Atalanta pokračuje v krasojízdě, tři branky dala i Parmě

Pokud vedení Parmy před utkáním opravdu zvažovalo budoucnost trenéra Fabia Liveraniho, tak dnešní utkání mu v setrvání zrovna nepomohlo. Atalanta totiž hostům nasázela tři branky, přičemž Ducali se neprosadili ani jednou.

Atalanta se těšila na to, že si doma ještě vylepší již tak impresivní formu. Soupeře k tomu měla naprosto ideálního, protože Parma ztrácí jeden bod za druhým, nedaří se jí ani na jedné straně hřiště a rokování o budoucnosti trenéra Liveraniho jsou v podstatě na denním pořádku. Od začátku utkání se Atalantě dařilo spoustu věcí, zatímco Ducali měli často velké problémy uhlídat ofenzivní tahouny domácích.

Aby toho nebylo málo, tak se v 9. minutě zranil útočník Yann Karamoh, na kterého hosté řádně spoléhali. Atalantě se sice taky nedařilo množství věcí, ale v 16. minutě už skórovali. Po brilantním pasu Josipa Iličiće míč v plné rychlosti převzal Luis Muriel, kterému už podobné situace nedělají žádný problém. Nemýlil se ani dnes a přesnou ranou na zadní tyč stanovil průběžné skóre na 1:0 pro hráče La Dea.

Jinak toho první půle zas tak moc nenabídla a Atalanta šla do kabin spokojená s vedením o jednu branku. Parma si asi uvědomovala, že vzhledem k předvedené hře je i tohle celkem obstojný výsledek. Jenže ani po změně stran se její výkon nezlepšil. Naopak.

Ve 46. minutě se na trávníku objevil kanonýr Duván Zapata a po pouhých třech minutách se dokázal prosadit! Pessina si před vápnem vyměnil míč s Gosensem, ten jej naservíroval Zapatovi a kolumbijský bombarďák brankáři Sepemu nedal žádnou šanci zasáhnout - 2:0 pro Atalantu.

Parma směrem do ofenzivy nepředváděla prakticky nic a její obrana se dávala Atalantě dost často všanc. Další trefu zaznamenal v 61. minutě Robin Gosens, který patří k nejgólovějším obráncům ligy. Po rychlé kombinaci dostal Gosens míč u vápna a krásnou ranou překonal pozdě zasahujícího brankáře Sepeho. Parma naopak ke konci utkání fyzicky zcela odešla a její touha dát aspoň branku byla téměř neznatelná. No, nechtěl bych být v kůži trenéra Liveraniho...

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Houfi

3:1

Reagovat
Largo

4:1

Reagovat
RS

Jen at uz je Luverani pryc

Reagovat
RS

Zzboheem Fabioo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele