7. kolo
08.11.2020 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty (© AFP)

Atalanta ke konci utkání s Interem urvala bod

Tlak na trenéra Antonia Conteho se neustále zvyšuje. Dnes se jeho týmu zase moc nedařilo a nakonec bránil těsné vedení. To mu ale nestačilo ke třem bodům, protože Atalanta se naopak vzchopila a díky Alekseji Mirančukovi nakonec srovnala.

Diváci a fanoušci italského calcia oprávněně očekávali, že tohle bude dramatické, šance napěchované utkání. Přeci jen, postavili se proti sobě dva giganti současného italského fotbalu a oba toužili ukázat, že poslední nepříliš povedené výsledky jsou minulostí. Nepovedlo se to ale ani jednomu z nich.

Zpočátku byl hodně aktivní Lautaro Martínez, který v této sezoně také moc nezáří. A rozhodně mu moc nepomáhá ani aura hráče, jehož enormně chtěla Barcelona. Dnes mu ale utkání minimálně co do aktivity vycházelo. Neměl ale správně seřízená mířidla. Po šestadvaceti minutách se snášel do vápna Bergamaschi krásný pas ze strany, na nějž si naskočil Arturo Vidal. Možná, že pokud by nosil jiný účes, neposlal by míč tak vysoko nad branku.

Překvapením byla rozhodně ohromná pasivita Atalanty, s níž se rozhodně nepočítalo. Naopak, hráči La Dea se často a dlouhodobě projevují atraktivní, nápaditou a rychlou hrou, která až mírně vybočuje z toho, jak calcio vnímá okolní svět. Za celou první půli ale nebyla k vidění ani jedna šance domácích.

Stejně tak i druhá půle začala hodně pomalým, klidným tempem. Tep ale oběma stranám fanoušků v 58. minutě zvýšil hráč, který si to dnes asi nejvíc zasloužil. Doposud neměl Lautaro Martínez štěstí, ale po centru od Younga se pověsil do vzduchu a poslal balon k tyči - 1:0 pro Inter.

V 66. minutě mohl pojistit vedení Nerazzurri Arturo Vidal, který postupoval vlastně sám na Sportiella. Jenže ten si s jeho chabým pokusem poradil stejně jako s následnou dorážkou!

Trenér Gasperini tou dobou burcoval své hráče k aktivnější hře a podpořil ji nasazením Muriela s Lammersem, přičemž stáhl stopera. A výsledek se brzy dostavil. Deset minut před koncem si totiž Alexej Mirančuk stáhl těžký míč, obešel dalšího protihráče a poslal míč nechytatelně k tyči! Inter naopak směrem dopředu nic nevymyslel a po pasivní koncovce odchází jen s bodem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Conte táhni už do hajzlu Juventusáku zasranej.Jdi trénovat Jirny

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se křeníš ty šášulo.Oblíbené kluby Inter,AC Milán

Reagovat
Recoba Inter

Inteligentní člověk jistě ví, že na základě povrchností se nic neodsuzuje. Nicméně tvůj případ to určitě není.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele