9. kolo
28.11.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Hellasu Verona (© AFP)

Hellas překvapivě zvítězil v Bergamu nad Atalantou

Po výhře na Anfieldu přišlo těžké vystřízlivění. Atalanta doma prohrála 0:2 s Hellasem Verona a postup na pohárové příčky se prozatím nekoná. Hellas v této sezoně už několikrát obral favorita o body a povedlo se mu to i v Bergamu. Gólově se prosadili až po změně stran Veloso a Zaccagni.

Atalanta zažila v týdnu další neuvěřitelný večer, když zvítězila v Lize mistrů na Anfield Road proti Liverpoolu, ovšem v domácí soutěži zle narazila.

Do utkání sice vstoupila o něco aktivněji, ale Hellas byl na její hru dobře připraven. V 18. minutě předvedli domácí rychlou akci, kterou zakončoval střelou těsně vedle Josip Iličić. Silvestri musel výrazněji zasahovat až později, kdy ho ranou prověřil "Papu" Gómez. Ani třetí slibná šance Orobici neskončila gólem, když před Duvánem Zapatou rychle vyběhl brankář Silvestri. Aktivita Atalanty vyšla vniveč i proto, že Hellas pečlivě a dobře bránil.

Trenér Hellasu Ivan Jurić dobře věděl, že jen bránit výsledek 0:0 se nemusí vyplatit a své svěřence nabádal k větší aktivitě směrem dopředu. Vyslyšel ho v 53. minutě Miguel Veloso, jehož rána orazítkovala břevno! Atalanta odpověděla po svém a jen o pár minut později zívala před Tolóiem prázdná branka. Gól z toho ale nebyl i díky včasnému zásahu hostujícího obránce.

Atalanta stupňovala tlak ale nebezpečný byl i Hellas. Samuel Di Carmine v dobré pozici hlavičkoval těsně vedle! Nerozhodný stav nakonec vydržel do 60. minuty, než byl faulován Zaccagni a sudí nařídil ve prospěch Verony pokutový kop. Miguel Veloso byl nekompromisní a s přehledem poslal hosty do vedení.

Orobici byli inkasovanou brankou zaskočeni a jejich útočné snažení bylo otupěno. V 83. minutě pak přidal definitivní KO v podobě druhého gólu Mattia Zaccagni. Krásný Velosův pas za obranu poslal neomylně k tyči. Hellas vyloupil Gewiss Arénu a odčinil porážku z minulého víkendu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele