36. kolo
12.05.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Luis Muriel (© AFP)

Atalanta si dle očekávání poradila s Beneventem, nasázela mu dvě branky

Atalanta si poradila s Beneventem, jehož šance na záchranu zase o dost klesly. Do sítě brankáře Montipa se postupně trefili Luis Muriel a Mario Pašalić. Beneventu naopak moc nepomohlo vyloučení obránce Caldiroly.

Benevento sice bojuje o záchranu, ale dnes večer mělo snad nejtěžšího soupeře ze všech týmů na chvostu tabulky. A od prvních minut bylo vidět, že tým trenéra Inzaghiho bude tahat za kratší konec. V osmé minutě ho po ráně nahrávce Muriela na nabíhajícího záložníka Pessinu zachránila jen nepřesnost domácího záložníka.

Ta ale netrvala zase tak dlouho. Ve 22. minutě totiž Ruslan Malinovskyj udržel na zádech svého strážce, což mu dovolilo poslat míč do běhu nabíhajícímu Luisi Murielovi. Zkušený kanonýr kopl šajtlí do míče a učinil Montipa neschopným jakéhokoli zákroku - 1:0.

Toho mohl ještě několikrát pokořit jak Muriel, tak Malinovskyj. Ale ani jednomu se to do konce první půle nepovedlo. Benevento se snažilo Atalantu znervóznět snad jen střídáním, protože na hřišti mu to absolutně nevycházelo. A když se pak v 67. minutě trefil po náběhu do vápna z rychlé kombinace ještě Mario Pašalić, bylo o vítězi rozhodnuto.

Střídající Mirančuk pak napálil přímý volný kop jen do zdi a Beneventu moc nepomohla ani minuta 82., ve které se nechal úplně zbytečně vyloučit Luca Caldirola. Mezi první a druhou kartou pro něj přitom uplynuly jen dvě minuty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele