10. kolo
06.12.2020 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stadion AS Řím a Lazia (© AFP)

Oslabené AS ubránilo se Sassuolem bezbrankovou remízu

Římané dnes chtěli po prohře od Neapole tři body, ale nakonec byli rádi i za jeden. Proti Sassuolu hráli celý druhý poločas bez vyloučeného Pedra a branky se diváci nakonec nedočkali.

Moc pěkný a kombinační fotbal se rozhodně čekat nedal, protože římský stadion zkrápěl hustý déšť, který ofenzivnímu pojetí obou týmů rozhodně nefandil. Pro Římany to byl hodně speciální zápas obecně, zvlášť pro Pellegriniho s Mchitarjanem. Mladý záložník přesně před pěti lety nastoupil právě v dresu Sassuola premiérově v Serii A, zatímco někdejší tahoun United vstřelil právě do sítě Sassuola svůj premiérový gól v Itálii.

Dnešek se ale AS nepovedl. V prvních minutách se sice ještě oba kluby trochu vyrovnávaly s podmáčeným terénem, ale mnohem lépe na něj reagovalo Sassuolo. AS se v podstatě omezovalo na rychlé brejky tažené Spinazzolou, zatímco Sassuolo regulérně dostávalo AS pod tlak rychlými a kreativními přihrávkami. Gólovou šanci si hosté vytvořili až deset minut před koncem poločasu.

Na parádní pas od Berardiho si naběhl Djuričić, dnes v roli falešné devítky. Jenže jeho střela z úhlu narazila jen na pozorného Miranteho. A pak se to pro AS začalo sypat. Zkušený Pedro totiž zastavoval rodící se brejk Neroverdi faulem, jenže si asi neuvědomil, že už je držitelem jedné žluté karty.

AS tak dohrávalo utkání v deseti. Ve 44. minutě se mu sice povedlo skórovat, když se prosadil Mchitarjan, jenže sudí si době všiml předcházejícího faulu Edina Džeka na Locatelliho, takže branku správně neuznal.

Sassuolo samozřejmě pochopilo, že právě teď má velkou šanci uspět, ale dlouho se mu nedařilo převzít kompletní kontrolu nad utkáním. Naopak, po sprintu Spinazzoly a jeho následné ráně musel brankář Pegolo vyškrábnout jeho pokus mimo tři tyče. Do vedení mohlo jít Sassuolo po střídání Haraslína, který dostal krásný pas a ještě lépe zamířil do sítě! Jenže sudí ani jeho branku pro ofsajd neuznal.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
9818

slabé sassuolo ubránilo remízu i proti 10

další krásnej zařez AS od rozhodčích

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele