28. kolo
21.03.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Dries Mertens (© AFP)

Neapol neměla s AS Řím žádné potíže a má blíž k Lize mistrů

Neapol si namazala AS Řím na chleba a vyloupila Věčné město. Dvěma góly v první půli se o to postaral Dries Mertens a domácí na jeho trefy odpovědi nenašli.

Římané měli jednu z posledních šancí dostat se zpátky do hry o Ligu mistrů, protože jejich sok se nalézal v tabulce těsně před nimi pouze s lepším skóre. Neapol naopak doufala, že v zádech s jedním utkáním navíc dokáže Vlkům odskočit. Domácí toužili potlačit sérii negativních výsledků proti výše postaveným soupeřům a Edin Džeko osobně měl další důvod. V lize se netrefil už víc jak dva a půl měsíce. Zkrátka toho bylo hodně v sázce.

Jenže AS Řím se na Neapol absolutně nechytal. Hosté si vlastně dělali, co se jim zachtělo. Místo tradičního držení míče a následné bezradné finální fáze jsme od AS viděli jen tu bezradnou finální fázi. Míč na svých kopačkách držela Neapol a neustále se s ním otáčela tak, že obráncům AS motala hlavy.

Hráči trenéra Gattusa v poslední třetině hřiště sršeli nápady, zatímco AS se spoléhalo stále na tu stejnou, "osvědčenou" kombinaci přes Spinazzolu. V sedmadvacáté minutě se navíc Piotr Zieliński rychle otočil na míči a vynutil si na Ibañezovi faul. K němu se postavilo trio Rui, Insigne a Mertens. Právě belgický kanonýr byl autorem nádherného kopu, který zapadl k tyči na straně brankáře Lópeze.

Odpověď AS na sebe nenechala dlouho čekat. Urostlí obránci Vlků si nepohlídali náběh Mattea Politana, který před Lópezem v hlavičkovém souboji předčil Ibañeze a poslal míč na volného Driese Mertense. Žádný hráč AS evidentně neměl potřebu se s ním vracet, takže Mertens hlavou v poklidu doklepl míč do sítě - 2:0.

Skálopevná obrana Neapole nedovolila Římanům absolutně nic a vepředu to chvílemi vypadalo, jako kdyby do Houslic přijela Barcelona. S domácími obránci cvičili nejen útočníci Neapole, ale i stoper Koulibaly, kterého po individuální akci přes tři obránce zastavoval Pellegrini až před vlastním vápnem a za cenu žluté karty.

Hned po nástupu do druhé půle se Pellegrini pověsil do vzduchu a hlavičkoval krásný pas od Spinazzoly. Jenže pouze do středu brány. Mnohem lépe mu vyšla střela po hodině hry, jenže pálil jen do tyče! AS vstoupilo do druhého poločasu mnohem lépe, ale na rozdíl od Neapole nedokázalo své šance dotáhnout do konce. Neapoli ani nedalo moc práce udolat AS, to se naopak rozloučilo s utkáním zcela bezradné.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele