37. kolo
15.05.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Pedro (© AFP)

Šance Lazia na Ligu mistrů skončily. Derby della Capitale snadno vyhrálo AS

Lazio klíčové derby vůbec nezvládlo a trenér Fonseca si naopak aspoň trochu napravil chuť po mnoha nezdarech s velkými týmy calcia. O dvě branky AS se rovným dílem podělili Mchitarjan a Pedro.

Římské derby je obecně velmi očekávané, elektrizující až napínavé utkání dvou znesvářených stran. Tentokrát ale veškerý jeho náboj a půvab byl ztracen. Bez diváků, s končícím trenérem Fonsecou na straně Vlků a s Laziem, které mělo zajištěný start minimálně v Evropské lize. Zápas, který jeden z moderátorů Radio Radio Pomeriggio, Roberto Maida, nazval "nezbytečnějším derby v historii."

A v prvních minutách to k jindy dramatickému utkání plnému důrazných soubojů či šancí na obou stranách mělo opravdu hodně daleko. Zajímavou šanci si Lazio vytvořilo ve 27. minutě díky muži se železnou maskou. Pod ní se skrýval Sergej Milinković-Savić, jenž byl teprve v neděli na operaci s nosem. Na hraně vápna a na hraně faulu odstavil Rogera Ibañeze a servíroval míč na Luise Alberta, který ale pálil jen do skvěle zasahujícího Fuzata.

Brazilský stoper se o chvíli později přidal do dlouhé řady marodů, kteří tráví víc času v péči lékařů než na hřišti a s dalším svalovým problémem odkulhal za postranní čáru. Jen chvíli poté se ale Vlci ujali vedení. Edin Džeko nevzdal souboj o míč s Acerbim, jenže viditelně nestíhal, a předložil míč do druhé vlny na Henrika Mchitarjana. Ten už pálil vlastně do prázdné branky - 1:0.

Do druhé půle nastoupilo v podstatě jen AS. Laziu se kombinace vůbec nedařily a Vlci kontrolovali hru. Do zajímavé šance se dostal domácí záložník s kanadskými kořeny Bryan Cristante, jenže pálil příliš vysoko. Jinak si záložní řada Giallorossi dělala s konkurenty z Lazia, co se jí zachtělo. A lví podíl na tom měl mladík, který se do Itálie před pár lety dostal na uprchlické lodi. Ebrima Darboe s ročním platem 50 tisíc eur si mazal soupeře na chleba.

Pomyslný hřebíček do rakve nadějí Lazia na Ligu mistrů obstaral střídající Pedro. Ten si převzal míč kousek od půlky a po individuálním postupu napálil míč mimo dosah spoluobčana Reiny. V závěru ještě pálil těsně mimo Edin Džeko, který zřejmě na Olimpicu nastoupil naposledy.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

Daje!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele