4. kolo
18.10.2020 20:45 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Edin Džeko a Pedro (© AFP)

AS Řím deklasoval Benevento pěti góly

Římané sice s Beneventem brzy prohrávali, jenže pak předvedli kolotoč, který udělal z mužů před Montipem stojící sloupy. Vlci zostudili obranu Beneventa pěti góly.

Římané vstupovali do domácího utkání s pocitem jasného favorita a navíc s tisícovkou fandů v zádech. Ale bez Smallinga a také unaveného Kumbully, takže do středu obrany se postavil Cristante. Což nevzbuzovalo příliš mnoho jistot. A jako by to nestačilo, už v páté minutě se hostům povedlo šokovat Věčné město. Gianluca Caprari, samozřejmě bývalý hráč AS, se u vápna dostal k míči a s vydatnou tečí obránce Ibañeze poslal padající míč za záda veterána Miranteho!

S tímhle scénářem Vlci absolutně nepočítali a chvíli jim trvalo, než se dostali do většího tlaku. Benevento, chvílemi bránilo velmi dobře. Ale když AS znásobilo presink a poslalo do útoku víc hráčů, mělo problém. Po Pedrově centru od lajny a hlavičce Mchitarjana se domácí dožadovali penalty za ruku Foulona, ale ten ji měl u těla a sudí i s nápovědou videa nepískal.

Gól byl ale cítit ve vzduchu a lépe hrající AS se dočkalo po půlhodině hry. Po brilantním průniku Spinazzoly se k míči ve vápně dostal Pellegrini a jeho rána byla jen tečovaná. Míč se k němu ale dostal zpět a italský mladík jej poslal vedle na Pedra. Zkušený Španěl zakroutil míč mimo dosah Montipa a slavil svůj druhý gól v dresu AS.

Benevento si nedávalo pozor v obraně a brzy za to pykalo. Dlouhý nákop Miranteho totiž dopadl k Mchitarjanovi, který šajtlí našel Edina Džeka. Bosenský kanonýr poslal míč technickým obstřelem k tyči a konečně otevřel svůj střelecký účet v této sezoně! Ke konci první půle navíc AS zvýšilo, když po souhře Spinazzoly a Cristanteho míč dopravil do sítě Mchitarjan, jenže sudí posléze branku pro ofsajd neuznal.

Po změně stran začalo drama, za které by se nemusel stydět ani Seneca. Benevento reagovalo na nepříjemné skóre nasazením méně populárnějšího z bratrů Insigneových. A Benevento se brzy dočkalo gólu. Mohla za to až bohorovná rozehrávka AS, kdy si Veretout zahrál na Tottiho a v roli posledního se jal obehrávat napadající hráče. Samozřejmě mu to nevyšlo, a tak musel francouzský štít faulovat Ioniţu. Lapadula sice z penalty napálil jen Miranteho, ale dostal další šanci a tu už využil.

Penalty se ale dočkali i domácí. Foulon totiž nestačil dohnat Pedra a přenechal jej Montipovi, který ale Španěla fauloval. Sudí Ayroldi pískal penaltu a Veretout s přehledem napravil svoji chybu. Čtvrtý gól připravil Mchitarjan po výpadku hostující obrany, když domácí běželi ve třech na brankáře Montipa. Džeko se sám před bránou nemýlil a mohl slavit svoji druhou branku v utkání. Giallorossi měli poslední slovo v zápase, protože střídající Carles Pérez postupoval středem hřiště, překonal tři obránce u vápna a krásnou ranou prostřelil i brankáře Montipa!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
HugoBoss27

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele