37. kolo
16.05.2021 12:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Piotr Zielinski (© AFP)

Neapol snadno porazila Fiorentinu a vrátila se na třetí místo

Neapol zvládla svou úlohu skvěle a dokázala vyhrát ve Florencii. Proti Fialkám musela vyhrát, aby se dostala zase na třetí místo a tím pádem do Ligy mistrů. Po gólech Insigneho se Zielińskim tak má kvalifikaci stále ve svých rukou.

Partenopei hráli o hodně. A trenér Gattuso vlastně taky, protože podle vícero zdrojů se brzy stane novým trenérem právě toskánského celku, takže se chtěl majitelům ukázat v tom nejlepším světle. A povedlo se mu to skvěle. Neapol potřebovala odpovědět na včerejší výhru Juventusu a povedlo se jí to díky lepšímu druhému poločasu.

V první půli to žádná hitparáda rozhodně nebyla. Už ve 14. minutě se Fialky dostaly do vedení, když míč do vápna skončil na hlavě bombera Dušana Vlahoviće a jeho hlavička dostala míč do sítě. Jenže dle sudího Abissa z ofsajdu, takže gól platit nemohl. To byl pro Neapol důležitý impuls. Už poněkolikáté zahrávala Neapol standardní situaci a Lorenzo Insigne svou ránu opřel jen do břevna!

Po sprintu Di Lorenza se do míče za vápnem opřel Fabian Ruíz, jenže napálil prvního protihráče. Zlom v utkání nastal v 55. minutě. To se totiž Milenković nedokázal včas odpoutat od Di Lorenza a ve vápně jej stáhl k zemi. Sudí nejprve nereagoval, ale po poradě od videa pískal penaltu. Nejprve ji sice kapitán Insigne napálil do náhradního brankáře Teracciana, jenže z dorážky už se nemýlil - 1:0.

Insigne táhl Neapol za potřebnými body a málem si po deseti minutách připsal další trefu. Tentokrát ho ale zradila přesnost a jeho rána skončila jen na tyči! Partenopei žádné překvapení nedovolili, Fialky se zcela vytratily z utkání a dvacet minut před koncem se hosté prosadili ještě jednou. Po Insigneho nahrávce do druhé vlny se trefil Piotr Zieliński, kterému hodně pomohla teč Pezzelly.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele