30. kolo
11.04.2021 20:45 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Fiorentina nezvládla ani přestřelku s Atalantou, návrat Iachinimu zhořkl

Další domácí porážku si na své konto připsala Fiorentina a zdá se, že ani opětovný návrat trenéra Iachiniho neměl patřičný efekt. Atalanta si v prvním poločase došla pro dvoubrankové vedení, to sice po změně stran ztratila, ale rozhodující slovo měl z pokutového kopu Slovinec Josip Iličić.

V boji o Ligu mistrů tak nezaváhal nikdo a situace na prvních šesti místech se vůbec nemění. Atalanta před utkáním věděla, že všichni její konkurenti vyhráli, a tak měla na Artemio Franchi jasný úkol - rovněž získat tři body.

Dobrý vstup do utkání bývá solidním základem pro pozdější vítězství a Bergamaschi položili tento základní kámen už ve 14. minutě, kdy si naskočil na rohový kop Duván Zapata a hlavou otevřel skóre utkání. O pár minut později Kolumbijec znovu zakončoval a tentokrát se proti němu zaskvěl Dragowski. Fiorentina si v ofenzívě bez chybějícího Francka Ribéryho nevěděla rady, zato Atalanta těžila z efektivity. Čtyři minuty před přestávkou se na ofsajdové hranici vysunul Zapata a placírkou k tyči zajistil hostům dvoubrankový náskok. Takový návrat si Giuseppe Iachini rozhodně nepředstavoval.

Staronový kouč ponechal základní jedenáctku i do druhé půle a Fiorentina v ní nečekaně ožila. V 58. minutě využil perfektního sklepnutí Cácerese Dušan Vlahović a tvrdou ranou z voleje napálil balón do sítě. Domácí se vrátili do zápasu, nicméně pokud Atalanta přepnula na vyšší obrátky, skoro vždy to zavánělo nebezpečím. Marten de Roon mohl opět navýšit náskok na rozdíl dvou branek, ale jeho střelu skvěle vytáhl Dragowski.

V 67. minutě přišel pro Atalantu šok. Viola sehrála rychlý kontr, na jehož konci byl přihrávající Kouamé a neomylně zakončující Vlahović. Orobici ztratili dvoubrankové manko, ale výsledek 2:2 dlouho nevydržel. Po smolné ruce v pokutovém území Fiorentiny nařídil sudí pokutový kop a s ním si hravě poradil Josip Iličić.

Atalanta v zápase znovu vedla, nicméně domácí měli ještě víc jak dvacet minut na případné vyrovnání. Gasperiniho svěřenci si nechtěli nic komplikovat a šest minut před koncem byl blízko vstřelení pojistky placírkou střílející Gosens, který však Dragowskiho branku těsně netrefil. Fiorentina se sice v závěru nastěhovala před Golliniho, ale žádnou větší gólovku si nevytvořila. Atalanta se po výhře 3:2 udržela v těsném kontaktu s Juventusem i AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele