25. kolo
03.03.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Franck Kessie (© AFP)

AC Milán v závěru vydřel remízu 1:1 s Udinese

Blízko blizoučko byl AC Milán domácí porážce od Udinese, ale nakonec díky nesmyslné ruce v poslední minutě nastaveného času srovnal z pokutového kopu Franck Kessié. Pro Rossoneri je i plichta ztrátou, která tak trochu dehonestuje víkendové vítězství v Římě.

Rossoneri měli před sebou důležité utkání, po kterém se mohli přiblížit vedoucímu Interu na rozdíl jednoho bodu. Mělo to však háček. V sestavě chyběli výrazné opory jako Zlatan Ibrahimović, Hakan Calhanoglu nebo Ismael Bennacer a bez nich to na hrací ploše hodně dřelo. Do sestavy se každopádně vrátil kapitán Alessio Romagnoli na úkor Fikaya Tomoriho.

Milánští chtěli vstoupit do zápasu aktivně, to se i částečně podařilo, nicméně bez větší příležitosti. Až ve 20. minutě nebezpečně zakončoval Brahim Díaz a dobrý zákrok předvedl Musso. Udinese bylo na hru Milána dobře připraveno, především v defenzívě podalo velmi kvalitní výkon. První poločas nic zásadního nepřinesl, ovšem po změně stran se začaly dít věci.

Udinese mělo hned ve 48. minutě obrovskou šanci jít do vedení. Becao se dostal k hlavičce před prázdnou brankou, ale na brankové čáře spasil Rossoneri jejich kapitán Romagnoli! Hned vzápětí na druhé straně střílel ze střední vzdálenosti Meité a Musso musel vytěsňovat na rohový kop. V 52. minutě se dostal k hlavičce i Franck Kessié a u bližší tyče předvedl další skvělý zákrok Musso.

Vyrovnaná partie se poprvé výrazně přehoupla na hostující stranu po hodině hry. Rodrigo Becao se pověsil ve vápně do vzduchu a hlavou procedil balón za Donnarrumova záda. Brankář AC Milán se zrovna dvakrát nepředvedl. Inkasovaná branka byla pro Milán šokem, ze kterého se vlastně nedokázal vzpamatovat. Po zbytek utkání to byla jedna velká křeč. Stefano Pioli se sice snažil ofenzívu rozhýbat střídáním, ale krom platonického tlaku si druhý tým Serie A nic nevytvořil.

Udine už se vidělo se třemi body v kapse, když v poslední minutě nastavení naprosto zbytečně zahrál v pokutovém území rukou Stryger-Larsen a sudí neměl jinou možnost, než odpískat pokutový kop. Franck Kessié ho znovu proměnil a zachránil AC Milán alespoň bod.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele