17. kolo
09.01.2021 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Rafael Leao (© AFP)

AC Milán dal zapomenout na středeční porážku a Turín zdolal 2:0

AC Milán si připravil po porážce od Juventusu tu nejlepší odpověď a jiný klub z Turína doma porazil 2:0. Rossoneri rozhodli o vítězství už v prvním poločase brankami Rafaela Leaa a Francka Kessiého. V závěru zápasu se dostal na trávník i uzdravený Zlatan Ibrahimović, ale branku nedal. AC Milán si tak pojistil první místo v tabulce a v neděli může s klidem pozorovat, jak odpoví jeho pronásledovatelé.

Vítězství 2:0 ale nebylo zadarmo. Jednak Turín předvedl houževnatý výkon a Milán měl v některých případech, jako při přímáku Rodrígueze, štěstí a především pak přišel o zraněného Sandra Tonaliho. Do středu hřiště se tak musel znovu posunout Davide Calabria.

Na San Siro se po roční pauze vrátil Marco Giampaolo. Někdejší kouč Milána své předchozí angažmá nezvládl a nyní se chtěl s Granatou postarat o překvapení.

Duel začal opatrněji, ale navrch mělo AC, které postupně stupňovalo tlak, až se ve 25. minutě dostalo po krásné akci do vedení. Rozeběhnutý Theo Hernández posunul balón na Brahima Díaze, ten vzápětí vyslal Rafaela Leaa a mladičký Portugalec prokázal výbornou střeleckou formu. Vedení Rossoneri bylo zasloužené a o pár minut později přišel i druhý zásah. Po kontaktu s Belottim se ve vápně skácel Díaz a sudí po chvilce váhání nakonec odpískal přísný pokutový kop. Franck Kessié opět prokázal velký klid, penaltu proměnil a Milán vedl nad Turínem už 2:0.

Jediná velká příležitost Granaty přišla až ve 42. minutě a byl to bývalý obránce Rossoneri Riccardo Rodríguez, který parádním přímákem orazítkoval břevno. V nastaveném čase první půle ještě odmítl třetí branku Kessié, kterého skvěle vychytal Sirigu.

Je pravdou, že Turín po druhé inkasované brance přidal plyn, ale ať už před šestnáctkou nebo uvnitř, nedokázal zakončovat. Nepomohl tomu ani příchod Simona Zazy či jiných hráčů. V 50. minutě se dožadoval pokutového kopu i Turín, ale byl to Verdi, kdo fauloval Tonaliho, takže se nepískalo. Pro záložníka AC to byl fatální střet, protože po něm musel střídat.

V 73. minutě hlavičkoval do náruče Donnarummy Belotti a větší šanci musela domácí opora řešit až v nastavení, když zareagovala na tečovanou ránu z voleje. Tomu už z hrací plochy přihlížel navrátilec Zlatan Ibrahimović, jehož trenér Stefano Pioli poslal na hřiště v závěrečných minutách.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele