11. kolo
13.12.2020 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Theo Hernández (© AFP)

Theo Hernández odvrátil porážku Milána, ten remizoval s Parmou

Ani v 11. kole AC Milán neprohrál, přestože s Parmou měl namále. Hosté vedli na San Siru už o dva góly, ale Rossoneri spasil krajní obránce Theo Hernández. Nejprve rychle snížil a v první minutě nastavení srovnal na konečných 2:2. Nutno podotknout, že AC mělo v koncovce velkou smůlu, jeden gól mu nebyl uznán a rovnou čtyřikrát orazítkovalo brankovou konstrukci.

Na San Siru se bezpochyby odehrál zajímavý duel, ale spokojen nemůže být žádný z týmů. Parma přeci jenom prohospodařila nadějný náskok a AC chtělo před utkáním jednoznačně tři body.

Parma na milánské vyrukovala s jasnou taktikou - bránit a pokoušet se udeřit z rychlého brejku. Přesně tyto pokyny svěřenci Fabia Liveraniho plnili do puntíku. Pro AC začalo všechno smolně, už po pár minutách se zranil stoper Gabbia a na jeho místo přišel Spartou ozkoušený Kalulu. Ve 13. minutě přišla pro domácí další nepříjemnost. Gervinho si počkal na náběh Hernaniho a ten nastavenou placírkou poslal Parmu do vedení.

AC Milán poměrně rychle vyrovnal, ale branka mu nebyla uznána. Theo Hernández poslal před branku střílený centr, ten Díaz lehce prodloužil na Castilleja, který se ale nacházel v opravdu milimetrovém ofsajdu. AC pak dobývalo hostující svatyni a nemělo štěstí. Ve 40. minutě trefil krásným obstřelem břevno Díaz a hned po něm z druhé vlny taktéž rozezvonil konstrukci Çalhanoğlu. Turecký záložník pálil do tyče ještě v dalších dvou případech a byl hlavním smolařem zápasu. Tyčku trefil v nastaveném čase z volného přímého kopu.

Parma dál hrála svojí hru, soustředila se na defenzivu a když mohla přejít do rychlého brejku, tak to udělala. V 56. minutě odcentroval do pokutového území Rossoneri Hernani a nehlídaný Jasmin Kurtić zvýšil na 2:0. S Milánem to vypadalo zle, ale jiskru naděje rychle vykřesal Theo Hernández. Francouzský obránce si naskočil na rohový kop a hlavou snížil.

Tempo hry pak trochu opadlo a Parma se snažila hru kouskovat, což Milánu činilo problémy. Čtvrthodinu před koncem pálil Çalhanoğlu znovu do tyče a první milánská porážka se začala mílovými kroky přibližovat. Sudí Fourneau nastavil ještě čtyři minuty a v nich přišla další hvězdná chvíle Thea Hernándeze. Nejprve Calabriův střílený centr zasáhl Rebić a Sepe reflexivně vyrazil a z druhé vlny Hernández levačkou srovnal na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
milanista9

Ten rozhodčí byl podplacenej. Z dvaceti a více metrů viděl offside, který nebyl. Tvl buď byl podplacenej a nebo se spletl, pak ukázali ten milimetrový offside, ten nebyl víc jak 3cm ( to mu nikdo věřit nebude, dokud se nepodívá) takže pomezního to bylo uff. Člověk není schopný toto rozpoznat, tak jak to, že to mávnul?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele