7. kolo
08.11.2020 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

AC vydřelo v infarktovém závěru bod s Hellasem, za hosty se trefil Barák

Neuvěřitelný zápas a skvělá podívaná, to všechno se odehrálo na milánském San Siru, kde AC hostilo Hellas. Veronští si i díky trefě Antonína Baráka poměrně brzy vypracovali dvoubrankový náskok, ale následně přežívali jednu šanci soupeře za druhým. Kessié ještě rychle snížil, jenomže pak jakoby někdo branku hostů zaklel. Ibrahimović nedal další penaltu, o chvíli později trefil břevno a ještě v nastavení kvůli jeho prohřešku nebyl uznán gól. Byl to ale Ibra, kdo nakonec hlavou rozhodl o dělbě bodů.

Stefano Pioli před utkáním upozorňoval, že s Hellasem to bude nesmírně obtížný boj a měl pravdu. Pro AC to bylo důležité utkání, protože potřebovalo zareagovat na čtvrteční porážku od Lille. Hellas chtěl zase potvrdit dobrou formu a obrat o body dalšího velikána.

Milán sice začal udávat tempo, ale jako první udeřili hosté. Nutno podotknout, že poměrně šťastně. V 6. minutě obrana Rossoneri nepokryla rohový kop, Ceccherini hlavičkoval do břevna a Antonín Barák zblízka rozvlnil síť. O několik minut později měl Hellas ještě větší porci štěstí, když střelu Zaccagniho fatálně tečoval Calabria, bylo to 2:0. To už pro domácí představovalo problém a nepříjemnou vzpomínku na zápas s Lille.

Zpátky do zápasu je však dostal Franck Kessié. Ve 27. minutě výborně odcentroval Saelemaekers, Kessié balón zasáhl, ale posledním od koho šel balón do sítě byl veronský zadák Magnani. A nemuselo to trvat dlouho a mohlo být vyrovnáno, kdyby Theo Hernández z malého vápna netrefil jen boční síť. Francouzský krajní obránce tím odstartoval nevídanou plejádu zahozených příležitostí.

V 51. minutě odmítl Hellas další dvoubrankový náskok, když Dimarco z dobré pozice přestřelil a domácím pro změnu nebyl uznán gól kvůli těsnému ofsajdu Calhanoglua. V 65. minutě se ocitl Hernández v další stoprocentní šanci, ale Silvestri předvedl výtečný zákrok. Tlak Milána se stupňoval a po jasném faulu na Kessiého mohl vyrovnat z penalty Ibrahimović. Švédský útočník má skvělou formu, nicméně v penaltách prožívá asi nejhorší období své kariéry. Ibra z puntíku branku přestřelil a prohloubil frustraci z této disciplíny. Milán tak stále prohrával a čas se začal rychle krátit.

Čtvrthodinu před koncem se o slovo přihlásil opět Ibra a po rohovém kopu trefil spojnici břevna a tyče! A to stále nebylo všechno. Minutu před koncem po sklepnutí Ibrahimoviče vstřelil vyrovnávací gól Calabria, ale ani tahle radost nebyla domácím přána. Sudí po shlédnutí videa odpískal Ibrův faul. Nakonec to musel být Ibrahimović, který po nadýchaném centru Brahima Díaze odčaroval hostující svatyni a srovnal na konečných a zasloužených 2:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele