1. kolo
21.09.2020 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zlatan Ibrahimović (© AFP)

Ibrahimović zařídil dvěma góly výhru Milána nad Boloňou

AC Milán vstoupil do nové sezony výhrou 2:0 nad Boloňou a vlastně navázal tam, kde skončil loňskou sezonu. Spolehnutí bylo na Zlatana Ibrahimoviće, který vstřelil oba góly. Nejprve hlavou využil centr Thea Hernándeze a při druhém momentu proměnil pokutový kop. Boloňa měla šance až v závěru utkání, ale všechny pochytal Gigi Donnarumma.

Kouč Stefano Pioli prozatím nechal na lavičce náhradníků posily Sandra Tonaliho i Brahima Díaze a vsadil na osvědčenou jedenáctku s Ibrahimovićem na hrotu. Utkání mělo od začátku pomalejší tempo a dá se říci, že celý první poločas zas tolik záživný nebyl. Šance však přinesl a to zejména na domácí straně. Ve 13. minutě poprvé zahrozil Ibrahimović, po Calabriově přihrávce střílel těsně vedle tyče. Po půlhodině hry po Švédově uvolnění zase nezakončil do odkryté klece Bennacer.

Poloprázdné San Siro se dočkalo ve 35. minutě. Theo Hernández načechral balón do šestnáctky a Ibrahimović hlavou otevřel skóre. Nic dalšího první poločas nepřinesl, takže kouč Pioli byl o přestávce spokojenější, než jeho protějšek Mihajlović.

Boloňa se ani ve druhém poločase nemohla dostat do optimálního tempa a Ibrahimović mohl hned na začátek zvyšovat. Po přihrávce Saelemaekerse se opřel do balónu a Skorupski musel vyrážet. V 50. minutě došlo uvnitř šestnáctky k zákroku na Bennacera, po kterém sudí odpískal faul a po shlédnutí videa dokonce penaltu. Ibrahimović předvedl z penaltového puntíku suverénní kop pod břevno a AC Milán vedl už 2:0.

Ibrahimović mohl dokonce završit hattrick. Po rychlém brejku dostal přihrávku od Calhanoglua, zbavil se brankáře, ale v koncovce neměl patřičný klid a branku minul. Třetí gól nedal ani Theo Hernández, jehož pumelenici z druhé vlny vytěsnil Skorupski. To už byli na hrací ploše i Sandro Tonali a Brahim Diaz.

Boloňa začala hrát až v závěrečné desetiminutovce a několikrát donutila k zákroku pozorného Donnarummu. Konec všech nadějí přišel s červenou kartou, kterou uviděl dvě minuty před koncem Mitchell Dijks. AC Milán si pak dvoubrankový náskok pohlídal a zaslouženě zvítězil.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele