5. kolo
26.10.2020 20:45 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Zlatan Ibrahimović (© AFP)

AC Milán ztratil třikrát vedení a s Římem jenom remizoval

Fotbalisté AC Milán se dál budou vyhřívat na prvním místě Serie A, avšak s o něco menším náskokem. V pondělní dohrávce totiž nedokázali porazit AS Řím, přestože v zápase třikrát vedli. Vlci pokaždé dokázali odpovědět a v nastaveném čase ještě přežili obrovskou šanci Romagnoliho. Do střeleckých análů se opět zapsal Zlatan Ibrahimović, tentokrát rovnou dvěma góly. Na druhé straně se prosadil i Edin Džeko.

Právě souboj Ibrahimoviće s Džekem byl jedním z hlavních lákadel pondělní dohrávky. Římané se chtěli stát prvním týmem, který v letošní sezoně porazí Pioliho družinu, nicméně do zápasu vstoupili tím nejhorším způsobem.

Milán totiž udeřil hned z první možné šance. Rafael Leão načechral balón za obranu, kde ho těsně před Mirantem špičkou kopačky zasáhl Ibrahimović a to znamenalo domácí vedení. Nemělo ale dlouhého trvání. Ve 14. minutě rozehráli Římané rohový kop, náhradník Donnarummy Rumun Ciprian Tătărușanu balón ve vzduchu nezasáhl a protože Romagnoli nepokryl Džeka, bylo vyrovnáno. Gianluigi Donnarumma nenastoupil do utkání na poslední chvíli, neboť měl pozitivní test na koronavirus, takže do branky musel v létě příchozí Tătărușanu. Milán byl následně aktivnější a po hlavičce Kjaera zachránila hosty tyčka. Těsně před koncem poločasu pak protáhl z přímého kopu brankáře Miranteho Hakan Çalhanoğlu a stav 1:1 se do přestávky nezměnil.

Jak nám začal první poločas, tak přesně odstartovala i druhá půle, tedy rychlým gólem Milána. Rafael Leão zacvičil u vápna s Karsdorpem a zpětnou přihrávkou nabil Alexisu Saelemaekersovi, jenž z první vrátil vedení na stranu Rossoneri. Okamžitě mohl srovnat Džeko, kterému chybělo o trochu lepší postavení.

V 69. minutě došlo ke kontroverznímu okamžiku uvnitř milánského vápna. Po střetu Bennacera s Pedrem sudí odpískal pokutový kop, přestože kontakt byl vzájemný. Hodně přísnou penaltu proměnil Jordan Veretout, ale nechybělo moc a Tătărușanu jí málem měl. Sudí Giacomelli si byl dobře vědom přísně odpískané penalty a nakonec se rozhodl podobně pískat i na druhé straně po souboji Çalhanoğlua s Mancinim. Zlatan Ibrahimović poslal Miranteho ke druhé tyči a Milán potřetí v zápase vedl.

A potřetí náskok neudržel. Římané za pět minut zužitkovali další rohový kop, když balón na přední tyči smolně netrefil Ibrahimović a nepokrytý Kumbulla trefil prázdnou branku. AC hodně chtělo utkání dotáhnout do vítězného konce a v závěrečných minutách tomu bylo opět blízko. Mirante nejprve skvěle zasáhl na brankové čáře a v úplně poslední šanci z rohového kopu trestuhodně netrefil odkrytou svatyni Alessio Romagnoli. Kapitán Rossoneri měl na hlavě vítězný gól, stačilo jen trefit branku. AC Milán tak poprvé v sezoně ztratil body, ovšem neporazitelnost si drží i nadále.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
scr

1:2

Reagovat
Morgue

Já nechápu ty vaše termíny zápasů. Zápas má hlavičku, že se bude hrát 26.10. 20:45 a pak v článku napíšete, že se bude hrát v neděli večer... Asi abych si doma zarezervoval oba termíny ne?

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Hlavne treba naťiahnúť sériu bez prehry. FORZA AC!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ZLATAN

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan

Reagovat
9818

po dlouhé době jsem se díval na zápas SA - 6 gólů, ale to je tak asi všechno, asi tomu fotbalu chybí diváci

jinak ubohá penalta pro AS ale ještě ubožejší pro AC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele