13. kolo
25.11.2019 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Dramatické utkání v Lecce skončilo remízou 2:2

Cagliari sice v Lecce prodloužilo svojí neporazitelnost už na jedenáct zápasů v řadě, nicméně konečný výsledek je pro něho velkým zklamáním. Sardiňané ještě osm minut před konce vedli o dva góly, jenomže výsledek ve vypjatém závěru neudrželi. Sudí Mariani odpískal dva pokutové kopy a rozdal celkem tři červené karty.

Závěr utkání byl opravdu velmi vypjatý, avšak pěkně popořádku. Na stadionu Via del Mare se utkalo nevyzpytatelné Lecce, které sice dokázalo obrat o body AC Milán nebo Juventus, ale v lize poměrně dlouho nevyhrálo a překvapení sezony Cagliari. Hosté ze Sardinie naposledy prohráli 1.9. s Interem Milán a od té doby na svého přemožitele čekají.

Začátek zápasu nic zajímavého nepřinesl, až ve 28. minutě zahrál uvnitř vlastního vápna rukou La Mantia a sudí to po shlédnutí videa posoudil jako pokutový kop. João Pedro poslal Gabriela na druhou stranu a Cagliari se ujalo vedení! Sám hříšník Andrea La Mantia mohl celý okamžik odčinit, jen o několik minut později zpoza šestnáctky napřáhl a Robin Olsen jeho nepříjemně tečovanou ránu na poslední chvíli vyrazil.

První velkou tutovku druhého poločasu mělo zase Lecce, Gianluca Lapadula dostal ve vápně dostatek prostoru, ale Olsen se opět zaskvěl výtečným zákrokem. V 67. minutě to už s domácími vypadalo všelijak. Tabanelli neodvrátil balón do bezpečí, nýbrž přímo na kopačku Radjy Nainggolana, který z hranice šestnáctky nechytatelně zvýšil na 2:0.

Ještě deset minut před koncem se zdálo, že si Maranovi svěřenci připíší další výhru, ovšem tak jednoduché to být nemělo. V 81. minutě přišla zásadní komplikace, když si ve vápně zahrál na brankáře Fabrizio Cacciatore a sudí nemohl jinak rozhodnout, než že hostujícího hráče vyloučit a nařídit penaltu. Gianluca Lapadula pokutový kop se štěstím proměnil, Olsen sice tipl směr, ale balón mu prošel pod tělem.

Oba aktéři penaltové exekuce se pak pustili do sebe a sudí šalamounsky poslal oba do sprch. Lecce se každopádně nadechlo k závěrečnému náporu a ve vápně Rossoblu bylo živo. Po Faríasově průniku trestuhodně přestřelil branku Tabanelli. To byla obrovská možnost, která nakonec domácí nemusela tolik mrzet. V první minutě nastavení zůstal na hranici vápna bez povšimnutí Marco Calderoni a na jeho střelu k tyči náhradní brankář Rafael nedosáhl. Lecce tedy nakonec remizovalo s Cagliari 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele