30. kolo
05.07.2020 19:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Sampdoria přejela SPAL a výrazně se přiblížila záchraně

Veledůležité tři body vybojovala v přímém záchranářském souboji Sampdoria. Námořníci porazili SPAL jednoznačně 3:0 a před sestupovými pozicemi mají už devítibodový náskok. Dorii sice chyběl veterán Fabio Quagliarella, místo něho ale obstarali góly Karol Linetty a Manolo Gabbiadini, prvně jmenovaný se prosadil dokonce dvakrát.

Sampdoria si to o záchranu rozdala se SPALem a s klidem se dá říci, že naplnila roli favorita. Hosté sice naposledy získali bod proti AC Milán, ale na Luigi Ferraris od začátku tahali za kratší konec.

Ranieriho svěřenci se dostali do vedení již ve 12. minutě, kdy obrana SPALu nebyla schopná odkopnout balón do bezpečí a Karol Linetty pro změnu neměl problém vstřelit gól. Žádné závratné tempo se v následujících minutách nehrálo, Sampdoria mohla bezpečně kontrolovat hru a v závěru prvního poločasu přidala důležitou druhou branku. Manolo Gabbiadini ukázal, že má skvělou kopací techniku a z přímáku zakroutil balón k tyči tak, že na něho Letica nedosáhl. Z první půle to ještě nebylo všechno, ve třetí minutě nastavení napřáhl Karol Linetty a svým druhým gólem zvýšil už na 3:0.

Tím bylo prakticky vymalováno, SPAL už se zpátky do utkání nevrátil a Sampdoria rozhodně nebláznila a v klidu kontrolovala hru i šetřila síly. Sampdoria po výhře 3:0 učinila zásadní krok na cestě za záchranou, zatímco SPAL se pomalu smiřuje se svým osudem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele