26. kolo
08.03.2020 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Quagliarella opět spasil Dorii, Hellas překvapivě padl

Hellas sice v Janově dobře začal, když se po třiceti minutách prosadil Mattia Zaccagni. Jenže dnes se v přístavním městě probudil jistý fenomén. Jmenuje se Fabio Quagliarella a stále dokazuje, že tahle země nemusí být jen pro mladý.

Trenér Claudio Ranieri si může mnout ruce. Opět dal šanci ostřílenému veteránovi, který zkušeně sestřelil dalšího soka. Spasitel Dorie opět zasáhl, když dvěma góly otočil nepříznivě se vyvíjející utkání. První minuty docela dost odpovídaly celkové atmosféře - bez diváků, bez emocí, se strachem z okolí po očku pokukujícím po zrušení zápasů. Opatrná hra na obou stranách.

Za vápnem se ke střele odhodlal Fabio Depaoli. Jeho pokus doletěl do rukavic hostujícího brankáře. Hellas se přeci jen dostával stále častěji k míči a nepůjčoval ho soupeři ani pod tlakem. V tomhle je Jurićův celek opravdu machr a dnes to dokazoval. Na hranici vápna si míč zastavil Sofyan Amrabat a střílel. Před ním se ale včas zhmotnila překážka v podobě brankáře Audera, která balon odpálila do dalekých končin.

Nebezpečí ale trvalo. O pouhé dvě minuty později se totiž Hellas ujal vedení. Na levé straně se k míči dostal Darko Lazović a nacentroval do vápna. Přetažený centr na zadní tyči sebral Mattia Zaccagni, který jej s nechtěnou pomocí brankáře poslal do sítě a Hellas vedl - 1:0.

Sampdoria se nevzdala a Rolando Vieira se pár minut před koncem první půle opřel do míče a tvrdě ho vyslal směrem na Silvestriho. Druhá polovina začala v podobném, respektive podobně nijakém tempu. Na první šanci jsme čekali až do 56. minuty. V ní se Samuel Di Carmine dostal prakticky osamoceně před brankáře, jenže míč poslal nad bránu!

Po Janktově asistenci se pokoušel hlavou prosadit Depaoli, ale stopku mu vystavil brankář Silvestri. A pak se probral nesmrtelný Fabio. V 77. minutě získal Jankto na středu hřiště míč a poslal ho na Quagliarellu. Ten si narazil s Depaolim a prudkou nahrávku poslal do sítě!

Hellas zneklidněl a v 85. minutě z toho rezultoval faul na Ekdala. Ten dostal loket přímo na solar a k penaltě se měl opět Quagliarella. Odpovědnost na svých bedrech proměnil sebevědomě v branku a Doria díky němu vyhrála.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele