5. kolo
25.09.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Šok v Neapoli, Cagliari tam vyhrálo gólem Castra

O velké překvapení se v 5. kole postarali fotbalisté Cagliari, kteří jediným gólem obrali o všechny body favorizovanou Neapol. Stadio San Paolo šokoval dvě minuty před koncem Lucas Castro. Sardiňané tak potvrdili výtečnou formu a vyhráli už třetí ligové utkání v řadě. Naopak Neapol podruhé v sezoně padla a na čelo ztrácí už šest bodů. Nutno ale podotknout, že Neapol měla po celý zápas velkou převahu, ale branka Olsena jakoby byla zakletá.

Pod Vesuvem se utkala dvě mužstva, která se pyšní dobrou formou, favoritem byla pochopitelně ambiciózní Neapol. Ta od začátku držela balón na svých kopačkách, ale velkou územní převahu nedokázala zužitkovat. Rui z dobré pozice branku přestřelil a Insigne překonal Olsena z ofsajdu, takže gól neplatil. Lorenzo Insigne měl ve 42. minutě další velkou příležitost, ale po přihrávce zakončoval z malého vápna jen do Olsena.

Neapol byla lepší i po změně stran, jenže ne a ne vstřelit kýžený gól. Zieliński donutil Olsena k dalšímu dobrému zákroku a stejný scénář nastal i po hlavičce Koulibalyho. Tlak domácích narůstal a chvíli se zdálo, že gól visí opravdu na vlásku. Po střele Mertense zachránila Cagliari tyčka a o chvíli později hlavičkující Llorente těsně netrefil.

Carlo Ancelotti byl na lavičce Parthenopei čím dál nervóznější, jeho svěřenci bušili na vrata, ale ta nechtěla povolit. Koulibalyho další hlavičkový pokus skončil vedle a kdyby se na San Paolo hrálo doteď, svítila by u domácích na ukazateli skóre stále nula. Cagliari si za celé utkání nevytvořilo jedinou šanci, přesto nakonec domácí svatostánek šokovalo. V 88 .minutě přiletěl do vápna Azzurri centr a trestuhodně nehlídaný Lucas Castro hlavou poslal Cagliari do vedení.

Neapoli pak byl vyloučen obránce Koulibaly a utkání se v závěru sesypalo. Parthenopei se ve zbytku zápasu pokoušeli alespoň vyrovnat, ale ani to jim nebylo přáno. Cagliari se postaralo v pátém kole o největší senzaci, v Neapoli vyhrálo 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele