32. kolo
11.07.2020 21:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Juventus zachránil remízu penaltou v nastavení

Ani vedoucí Juventus nedokázal zastavit Atalantu Bergamo a byl nakonec vůbec rád, že uhrál remízu 2:2. Bergamaschi sahali v Turíně po dalším vítězství, ale v 90. minutě rozhodla o dělbě bodů už druhá, Ronaldem proměněná penalta.

Atalanta Bergamo znovu ukázala, že se s ní musí počítat a že má asi nejlepší formu na celém Apeninském poloostrově. Její zápas na hřišti Juventusu zřejmě bedlivě sledovali i zástupci PSG. Francouzský velkoklub totiž bude soupeřem Atalanty ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Svěřenci Giana Piera Gasperiniho v úvodní čtvrthodině dominovali, drželi častěji balón a v 16. minutě otevřeli skóre utkání. Gómez si vyměnil přihrávku se Zapatou a ten bez váhání zamířil přesně k tyči - 1:0. Juventus se pokoušel o rychlou odpověď a proti ráně Dybaly musel skvěle zasáhnout Gollini. V ještě větší šanci se ocitl Cristiano Ronaldo, který po centru zprava hlavičkoval před Golliniho brankou úplně sám a naštěstí pro Atalantu zamířil vedle.

Juventus vyrovnal až ve druhém poločase a měl velké štěstí. Po centru Dybaly zahrál rukou Castagne a sudí odpískal pokutový kop. Cristiano Ronaldo si pak počínal suverénně a Gollinimu nedal žádnou šanci. Juventus v další fázi nespěchal, čekal na svojí příležitost, která ale ne a ne přijít. Deset minut před koncem pak Turín zažil šok. Ruslan Malinovskyj si zpracoval balón na hranici šestnáctky, udělal rychlý krok směrem dovnitř a prudkou přízemní ranou k tyči vrátil vedení na stranu Bergama.

Hosté se v závěru opevnili před svým vápnem a soustředili se na udržení výsledku, naopak Juventus sešlápl plyn a nejprve Cristiano Ronaldo z přímáku těsně minul a už v nastavení měl možnost další penalty. Atalanta měla velkou smůlu, když i Luis Muriel zahrál v šestnáctce rukou a sudí neměl jinou možnost. Ronaldo proměnil i druhou penaltu a zařídil remízu 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Yzemi

Forza Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že jsou ty penalty.. hrozný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele