16. kolo
14.12.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Doria v derby vítězná, spasil ji střídající Gabbiadini

Janov patří Sampdorii. Utkání mezi dvěma městskými rivaly nepřineslo nic moc zajímavého a poměrně dlouho oběma soupeřům trvalo, než se dostali do větší šance. Nakonec jej rozhodl střídající Manolo Gabbiadini gólem v 85. minutě.

Janovské derby je pro italské fanoušky vždycky velkou událostí a dnes večer tomu nebylo jinak. Oba celky měly co dokazovat, protože ani jeden z nich se nenacházel na místech, které by si zasloužil a které si vysnil. Domácí trenér Motta vyslal do hry útočná tykadla Pinamontiho a Sanabriu, zatímco "hosté" se spoléhali na hráče jako Linetty, Ramírez či Quagliarella.

První minuty zápasu nenabízely prakticky nic zajímavého a často se obě jedenáctky topily v nepřesnostech. Zkušený záložník Lasse Schöne nedokázal zpracovat míč svého spoluhráče, zatímco Gastón Ramírez se ocitl po nešetrném zákroku soupeře na zemi, aniž by stačil vystřelit. Hostující brankář Emil Audero nedokázal vyboxovat centr z levé strany, ale k jeho štěstí Andrea Pinamonti nečekal, že by míč propadl až k jeho nohám.

Od začátku bylo vidět, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu, která by mohla vést k první brance. Nervozita i osudovost byly patrné na každém dotyku s míčem. Deset minut před koncem první půle přiletěl centr do vápna z levé strany, do kterého se vložil Antonio Sanabria, ale jeho zakončení skončilo vedle brány.

Konec první půle se nesl ve znamení nepřesností a ještě k tomu zranění. Ze hřiště totiž ještě před koncem prvé půle se zranil Albin Ekdal, který musel ze hřiště. Jeho místo na ploše zaujal obránce Jeison Murillo, který měl zpevnit obrannou linii Dorie. Jinak se ale fanoušci z fotbalu moc těšit nemohli. Taktéž začátek druhé půle se nesl v hodně pozvolném až ospalém tempu.

Do větší šance se snažil procpat veterán Fabio Quagliarella, který se v 56. minutě po rohovém kopu dostal k míči, ale ten se od něj odrazil nad domácí svatyni. Jinak ale zápas zůstával zcela za očekáváním a pomalu spěl k remíze. Nedá se říct, že by si jeden tým zasloužil vítězství víc než jiný, protože ani jeden z nich nepředváděl příliš povedený zápas.

Dvacet minut před koncem utkání se k rohovému kopu postavil záložník Ivan Radovanović a troufl si na hodně odvážnou akci. Přímo od rohu totiž mířil do brány a jen perfektní zákrok brankáře Emila Audera zastavil jeho radost z případné branky. O pár minut později se k přímému kopu postavil mladý útočník Antonio Sanabria, který ale mířil těsně nad břevno.

Rozhodnutí vnesl na trávník až střídající střelec Manolo Gabbiadini. Hodně mu pomohla chyba Ghiglioneho, který nahrál Linettymu. Mladý Polák našel před bránou nabíhajícího Gabbiadiniho, jehož volej brankář Radu nezachytil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele