30. kolo
05.07.2020 17:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Bologna otočila utkání s Bolognou, tři body jí vystřelil Barrow

Inter sice na San Siru perfektně začal a dlouho Bolognu k ničemu nepouštěl, ale Felsinei mají náturu svého kouče a nevzdávají se. Juwara v 74. minutě srovnal a oslabený Inter poté dorazil Musa Barrow.

Bologna věřila, že při troše štěstí a pořádné porci tvrdé práce může s Interem hrát vyrovnaný duel, nebo s ním aspoň bodovat. A to přesto, že trenér Conte postavil do domácího utkání to nejsilnější, co měl k dispozici. Útočná tykadla Martínez - Lukaku podporovaná geniálním Eriksenem, to byl pro brankáře Skorupského recept na trable. Inter se od prvních momentů snažil podrobit si svého soka a docela se mu to dařilo. Romelu Lukaku představoval neustálé nebezpečí a Bologna potřebovala dost času na to, aby se s ním dokázala vyrovnat.

Ve 13. minutě se jí to málem stalo osudným, protože Romelu Lukaku si pokryl ve vápně míč a dokonce se mu povedlo polského brankáře překonat, ale jeho radost měla jen chvilkové trvání. Belgický kanonýr si totiž při zpracování míče pomohl rukou a gól tudíž uznán nebyl. Radost si ale někdejší útočník Chelsea nebo Manchesteru United schoval na 22. minutu.

V ní Inter konečně demonstroval svou převahu a vyjádřil ji i gólově. Hlavička Martíneze po centru ze strany ještě skončila na tyči Polákovy brány, ale jako první se rychle zorientoval právě Lukaku, jehož dorážku Skorupski nemohl mít ani omylem - 1:0 pro favorizované Nerazzurri.

Łukasz Skorupski jinak ale předváděl poměrně solidní výkon a pokud někdo tahal Bolognu z problémů, byl to právě on. Ve 28. minutě se do šance dostal po individuální akci Ashley Young a pálil velmi dobře, ale narazil jen na perfektního Skorupského. Obdobnou situaci zažila taky Bologna na opačné straně. Po pár minutách se najednou do šance vřítil Riccardo Orsolini, jehož nikdo nestačil pronásledovat. Orsolini už měl před sebou jen Handanoviče a právě na jeho noze celá akce ztroskotala.

Bologna dala každopádně najevo, že stačí jeden dva brejky a Inter by mohl být v problémech. Do konce první půle se ale už žádné podobné akce nedočkala. Ani jeden z trenérů do své úvodní jedenáctky nezasahoval a spíš trpělivě čekal, s čím přijde soupeř po změně stran. Jako první se málem radovala Bologna, které scházelo jen kousek, aby srovnala.

V 53. minutě si totiž udělal prostor s míčem Musa Barrow, obešel hned dva protihráče a vypálil velmi tvrdě. Jenže sledoval, jak jeho projektil končí jen na tyči, od níž se odrazil zpět do hry! Jen o čtyři minuty později se Felsinei dostali do potíží, když si Roberto Soriano neodpustil nějaké nesouhlasné pikantnosti směrem k sudímu a ten mu pro nedostatek kázně udělil rovnou červenou kartu!

A mohlo být ještě mnohem hůř. V 61. minutě totiž Dijks fauloval Candrevu a Inter zahrával pokutový kop! Nakonec nebylo tak zle, protože Lautaro Martínez pálil jen do skvělého Skorupského a ten si poradil taky s dorážkou Roberta Gagliardiniho! A to byl dost možná zlomový okamžik utkání. V 74. minutě totiž centr původně směřovaný na Barrowa získal se štěstím Musa Juwara a střelou k tyči překonal Handanoviče!

Navíc zápas nedohrál stoper Bastoni, který musel po druhé žluté ze hřiště už v 77. minutě. A to pořád nebylo to nejhorší. Zatímco Bologna v oslabení srovnala, Inter v oslabení propadl. Jen tři minuty po vyloučení Bastoniho totiž znovu udeřila Bologna. Nicolás Domínguez našel ve vápně neobsazeného Barrowa, který využil volného místa a propálil Handanoviče!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bologna otočila utkání s Bolognou, tři body jí vystřelil Barrow

Reagovat
h8_sfatto

a Krejčí se nevešel ani do jedný sestavy Bologni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cink

V Bologni ten fotbal otáčejí jak špagety

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele