34. kolo
18.07.2020 19:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sassuolo nedokázalo porazit oslabené Cagliari

Sassuolo sice vstupovalo do zápasu na Sardinii jako favorit a svou roli plnilo celkem úspěšně, jenže po hodině hry se v dresu domácích prosadil útočník João Pedro. Nedokázalo tak porazit domácí tým ani přesto, že téměř celý druhý poločas hrálo v početní výhodě po vyloučení obránce Carboniho. Sedmá příčka je pro něj stále vzdálenější.

Sassuolo je ve skvělé formě a v posledních několika týdnech dokázalo uhrát velmi dobré výsledky proti nejlepším týmům Itálie. Není proto divu, že dnes chtělo tři body s týmem, jemuž se absolutně nedaří. Cargliari ale nehodlalo dát svou kůži lacino a doufalo, že další zápas pod vedením trenéra Zengy už bude úspěšný.

V dresu Sassuola se od prvních minut na hřišti proháněl také Slovák Haraslín. Do první šance se tento mladý útočník dostal v deváté minutě. Nadechl se k zajímavému sólu, při kterém obešel dva protihráče. Když se k němu ale dostal třetí obránce, tak to pro něj znamenalo stopku. Sassuolo nicméně potvrdilo roli favorita a ve 12. minutě se dostalo do vedení.

Opět se o to postaral veterán Francesco Caputo, který si na zadní tyči naskočil na prodloužený centr a poslal ho do protipohybu gólmana. Zkušený útočník dal svou 18. branku v sezoně a dál potvrzuje, že tahle země je i pro starý.

Sassuolo drželo míč naprostou většinu utkání a svého soupeře prakticky nepouštělo k balonu. Cagliari dlouho trvalo, než se dokázalo před vápnem soupeře vůbec zformovat, takže hostující obránci měli v první půli minimum práce. Na druhé brance se mohl podílet Slovák Haraslín, jehož zajímavý centr na zadní tyč ale nikoho nenašel.

Po změně stran si Cagliari přidělalo obrovské potíže. Ve 48. minutě totiž po ztrátě míče musel zasáhnout obránce Carboni a fauloval rozeběhnutého Djuričiće. Sudí Ayroldi mu okamžitě ukázal druhou žlutou kartu, takže nemohlo následovat nic jiného než vyloučení.

Jenže kupodivu právě v té chvíli Cagliari vyrovnalo! Ojedinělý brejk vymyslel skvělou přihrávkou záložník Rog, který vyslal do útoku Joãa Pedra a ten vstřelil svůj 18. gól v sezoně - 1:1.

Sassuolo sice mělo výhodu jednoho muže v poli, ale na jeho hře se to vůbec neprojevovalo. Cagliari naopak statečně bránilo a se štěstím udrželo remízový výsledek.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele