12. kolo
10.11.2019 12:30 CET
5 : 2
(3:0)

Reportáž

Cagliari útočí na Ligu mistrů, Fiorentině nadělilo bůra

Cagliari Calcio v Lize mistrů? Před sezónou něco neuvěřitelného, po sérii deseti neprohraných zápasů v řadě dost možná realita. Sardinský celek doma rozstřílel Fiorentinu 5:2 a v tabulce se posunul už na čtvrté místo. Hlavní hvězdou zápasu byl bojovník Radja Nainggolan, který si připsal jednu branku a tři asistence.

Pro domácí to bylo mimořádně povedené odpoledne. Krátce po oběde se v Sardegna Aréně představila Fiorentina a to slibovalo ofenzivní podívanou.

Cagliari se od úvodní minuty chopilo iniciativy a zhruba čtvrthodinu se Fiorentina jenom bránila. Byly to však "Fialky", které si jako první vytvořily čistou gólovku. Centr po standardní situaci jen zahučel pokutovým územím a nikdo z hostů jej nedokázal dopravit do sítě. A to Fiorentinu mrzelo, protože vzápětí šlo Cagliari do vedení. Krásnou Nainggolanovu kolmici za obranu si zpracoval Marko Rog a nechytatelnou střelou pod břevno překonal Dragowskiho. Hned o minutu později hosté znovu ztratili balón a tentokrát Giovanni Simeone protáhl polského brankáře. Sardiňané byli hodně nabuzení a ve 27. minutě už odskočili na rozdíl dvou branek. Cigariniho rohový kop se snesl přímo na hlavu Fabia Pisacaneho a Dragowski neměl nárok.

Fiorentina v prvním poločase zcela propadla a ve 34. minutě ještě jednou inkasovala. Střelu Nainggolana Dragowski vyrazil, belgický fotbalista balón vrátil před šestnáctku a Giovanni Simeone trefil odkrytou branku - 3:0. Mírnit poločasové skóre mohl Pezzella, ovšem s jeho pokusem si Olsen poradil.

Vincenzo Montella musel na nepříznivý vývoj i herní projev zareagovat a zvýšit aktivitu měl příchod Sottila. Viola byla skutečně aktivnější a dalekonosný pokus Dalberta musel krotit Olsen. Cagliari ale bylo mimořádně efektivní a poté co Nainggolan vybojoval další balón, zvýšil na hrozivých 4:0 João Pedro. V 65. minutě korunoval vynikající výkon Radja Nainggolan fantastickou střelou do šibenice, na kterou Dragowski neměl nejmenší nárok a to už bylo o pět gólů!

Bylo jasné, že hosté na body nedosáhnout, odvézt si výprask z Cagliari však nechtěli. Čtvrthodinu před koncem upravil výsledek do přijatelnější podoby střelou uvnitř vápna Dušan Vlahović a stejný muž zakroutil balón ke vzdálenější tyči i v 87. minutě. Cagliari porazilo Fiorentinu 5:2 a posunulo se už na čtvrté místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Frantszek

radja je prostě bůh.

Reagovat
Frantszek

*R a B

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele