5. kolo
25.09.2019 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Atalanta vyloupila bezkrevný Řím

Série dobrých výsledků AS Řím skončila nečekaně na jeho domácí půdě. Postarala se o to lépe připravená a bojovnější Atalanta, která o svém vítězství rozhodla v závěru druhé půle. Rozhodujícími prvky byly trefy Duvána Zapaty a Martena de Roona.

Do domácího klání s Atalantou šel Řím nadšený a pozitivně naladěný, protože měl za sebou několik přesvědčivých výher. Trenér Paulo Fonseca trochu míchal se sestavou a novými tvářemi v ní byli Spinazzola a především Smalling. Anglický stoper se dočkal svého debutu v dresu Vlků a musel se mít na pozoru, byť Atalanta nepostavila Duvána Zapatu od prvních minut. Místo šutéra z Kolumbie dostal přednost Josip Iličić, který mohl spolupracovat s kapitánem Alejandrem Gómezem.

První minuty se nesly ve znamení nepřesností. Především domácím se jindy snadný přechod k vápnu soupeře nedařil tak jako v posledních zápasech. K velkému sólu se nadechl domácí mladíček Zaniolo, přešel přes několik hráčů až do pokutového území, jenže pak mířil jen do bránícího Simona Kjaera. Na opačné straně se musel do práce chystat Pau López, kterého k zákroku vybídl hostující střelec Alejandro Gómez.

Na rozdíl od strnulého a neživého projevu AS Atalanta přidávala pod kotlem a její souhra na jeden dotyk lahodila oku. Aby ne, když se Gasperiniho pilíře prakticky nemění a hrají spolu i několik let. Římané to zkoušeli spíše centry na Edina Džeka, s čímž ale obránci La Dea počítali. Jako v případě Spinazzoly, který se parádně uvolnil a nacentroval před bránu. Zkušeného veterána v barvách AS ale pohlídal Palomino.

Po třiceti minutách se Džeko dostal do obrovské šance, jenže ji nevyužil. Obrana Atalanty na někdejšího hráče Manchesteru City totálně zapomněla a Džeko mohl z úhlu jít sám na Golliniho. Zkoušel ho obstřelit, jenže Gollini perfektně vyběhl a dal si ruku pod sebe, což mu zachránilo čisté konto. Jinak se ale AS dopředu moc nehnalo a v osobních soubojích bylo příliš nedůrazné.

Ani nástup do druhé půle nezměnil nic na daném schématu. Atalanta tvořila a důraz byl jednoznačně na její straně. Vlci hrozili ojedinělými šancemi, jako například byla ta od Zaniola. Mladý univerzál dnes nastupující na křídle právě přes tyto prostory obešel Palomina a sprintoval sám na Golliniho. Toho obešel stejně jako dalšího obránce, jenže místo nahrávky na Pellegriniho chtěl obejít ještě jednoho protihráče a to už bylo moc.

V 70. minutě hlavičkoval Palomino jen těsně vedle. Hosté zvládli závěru utkání parádně, protože jen o minutu později nahrál Veretout míč nešťastně na Gómeze, který našel pasem Freulera. Ten sklepl na nabíhajícího Zapatu, jehož si kromě Smallinga nikdo nevšímal, a Zapata dělovkou prostřelil Lópeze.

Deset minut před koncem se do obrovské šance dostal padající Kalinić, jenže ztroskotal na bezvadném brankáři Pierluigim Gollinim. Následně na opačné straně napálil Duván Zapata v další šanci jen tyč. Mrzet ho to ale moc nemuselo, protože o dvě minuty později se Atalanta dočkala další branky.

Po faulu střídajícího Juana Jesuse přizvedl dlouhý centr těsně před Lópezem Pašalić a na zadní tyči číhal Nizozemec Marten de Roon. Ten si za svůj bezvadný výkon gól zasloužil a pozdě zasahující Florenzi jeho hlavičku už nevyrazil. Přesto jsme od dvou tak ofenzivních týmů nutně museli čekat lepší podívanou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
Houfi

2:1

Reagovat
Largo

Čoveče nevím, Atalanta by musela mít hodně špatnej den...

Reagovat
Houfi

Já bych to s tou negativitou nepřeháněl, dopředu to celkem funguje, ale je pravda že s JJ v základu to bude peklo..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele