36. kolo
26.07.2020 19:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Římané díky sporné penaltě vyhráli nad Fiorentinou

Římané oslavují nového hrdinu. Z Jordana Veretouta se totiž stává neomylný exekutor pokutových kopů. V zápase proti svému někdejšímu mančaftu kopal penalty dvě a obě úspěšně. Řím díky tomu získal tři body, které ho posunují zase o něco blíž Evropské lize.

Vlci doma potřebovali získat tři body, aby se mohli vzdálit od šestého AC Milán na rozdíl čtyř bodů. Pátá příčka totiž znamená automatickou kvalifikaci do Evropské ligy, zatímco šestá pozice posílá tým jen do ošidného předkola. Proti svým někdejším spoluhráčům se postavil Jordan Veretout, Fialky spoléhaly na pevný defenzivní blok opět se třemi stopery.

Chvílemi to ale spíš vypadalo, že Fialky hrají s pěti obránci, protože se od prvních chvil spíš stáhly před vlastní bránu a trpělivě čekaly na protiútoky. Tato taktika by samozřejmě mohla slavit úspěch, když se v útoku opíráte o rychlíky jako Ribéry, Chiesa nebo Kouamé. Ofenziva Fiorentiny ale povážlivě slábne a dnes Vlkům moc práce nepřidělala. Brankář López musel dokonce za celé utkání čelit jen jedné jediné střele mezi tři tyče!

AS obléhalo vápno hostí, ale k ničemu vážnějšímu se delší dobu taky nemohlo dostat. Pellegriniho rána skončila jen u pozorného brankáře Terracciana a o chvíli později jej zachránil obětavý zákrok obránce Milenkoviće. Po centru z levé strany se na opačné straně do šance dostal hostující Federico Chiesa, který z dobré pozice trefil pouze spoluhráče Kouamého.

Krátce poté nachystal kapitán Edin Džeko palebnou pozici pro kolegu Manciniho, jenž zůstal vepředu po rohovém kopu. Mladý Ital ale z voleje pálil příliš vysoko nad. O pouhou minutu později už se ale Giallorossi gólu konečně dočkali. Bruno Peres stíhal dlouhý míč a u vápna ho dostihl, načež jej fauloval obránce Lirola. Sudí okamžitě nařídil pokutový kop a nerozmyslel si to ani po shlédnutí videa. K penaltě se postavil Jordan Veretout a s přehledem proměnil.

První půle nebyla moc atraktivní, diváci se dočkali jen dvou střel na bránu. Po změně stran už se ale začalo hrát trochu důrazněji. Na trávníku se objevila dvojice Cutrone a Vlahović, oba hrotoví útočníci. A s jejich příchodem se hra Fiorentiny přeci jen zvedla. Deset minut bylo ukrojeno z druhé půle, když se do zakončení dostával Henrik Mchitarjan. Sice se mu povedlo přehodit brankáře, ale s ním i bránu.

A Fiorentina trestala. O pouhou minutu později zahrávala rohový kop, který si našel naskakující obránce Nikola Milenković a v podstatě osamocený zakončil hlavou do sítě - 1:1.

Poté se hra trochu zklidnila, AS víc kombinovalo, ale šanci si vytvořit nedokázalo. Veretoutův centr od rohového praporku našel Edina Džeka, jenže urostlý kanonýr hlavičkoval mimo. Až v 85. minutě zasáhl sudí Chiffi. Střídající Pérez vypálil na Terracciana, který vyrazil balon před sebe. Tam doběhl Džeko, vystřelil a po kontaktu s brankářem upadl. Sudí nicméně odpískal penaltu i přes konzultaci s videorozhodčím. K míči si opět stoupl Veretout a opět se nemýlil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

2:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele