9. kolo
27.10.2019 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím doma těsně porazilo AC. Hrdinou opět Zaniolo

Římané zvládli šlágr 9. kola Serie A lépe než AC a berou tři body. Ty jim zajistily především branky Edina Džeka a Nicola Zaniola. Hosté sice srovnali díky trefě Hernándeze, ale na druhou trefu domácích už odpověď nenašli.

Ve šlágru kola se na Stadio Olimpico dostalo AC Milán a diváci museli čekat velmi atraktivní duel. Navzdory zraněním, absencím, počasí nebo čemukoli jinému, tohle je zkrátka očekávaný a atraktivní zápas. Trenér Fonseca měl velké potíže se slepením základní sestavy, takže musel v záloze použít stopera Manciniho nebo Zaniola opět na křídle.

Trenér Stefano Pioli se na lavičce hostujících Rossoneri stále tak trochu rozkoukává, ale za tu krátkou dobu už se pokouší svému týmu vtisknout nějakou tvář. Tu na trávníku prastarého stadionu ztělesňovali hráči jako Paqueta, Conti, Romagnoli nebo mladík Leão s Çalhanoğluem. AC začalo mírně aktivně, přeci jen to v počátcích utkání bylo spíš o zvládnutých nervech a tuhém boji o míč.

Po čtvrthodině hry se míč poprvé dostal do sítě a hosté se krátce radovali, ale to jim zkazil sudí Daniele Orsato. Celá akce totiž byla zakončena z ofsajdu a gól tudíž platit nemohl. Na opačné straně se v prvních minutách několikrát probíjel do šance Javier Pastore. Jeho míčová ekvilibristika dělala obráncům Rossoneri potíže, ale nemenší potíže dělalo Pastoremu zakončení. I když se do něj dostal, neměl nikdy přesně seřízená mířidla.

V první půli to byli spíše hráči AC Milán, kdo hrozil ve větším počtu šancí. Pár minut před koncem zkoušel střelu zkušený křídelník Suso, avšak mířil přímo na připraveného Paua Lópeze. Duel dvou španělských hráčů vyzníval jednoznačně pro domácího brankáře Lópeze, i když se Suso hodně snažil získat si jeho pozornost.

Deset minut před koncem prvního dějství se ke slovu dostali domácí a hned z toho byl gól. Rohový kop se dostal k Mancinimu, který jej prodloužil na zadní tyč. Tam si naběhl muž v masce Edin Džeko, se kterým se opomněl vrátit Kessié. Džeko i přes masku dokázal míč dostat pod břevno a AS vedlo.

V další obrovské šanci se jen o čtyři minuty později objevil Javier Pastore, kterého vysunul Kolarov. Jenže prakticky sám před brankářem otálel víc, než bylo zdrávo, takže Gianluigi Donnarumma vytáhl perfektní zákrok, kterým míč vyrazil!

Aleksandar Kolarov rozehrál po změně stran zajímavou standardní situaci, kterými je pověstný. Tentokrát mu to ale nevyšlo. O to víc ho to muselo mrzet v 55. minutě. Právě tehdy si AC po nenápadné akci zajistilo vyrovnání. Obránce Theo Hernández si v pokutovém území zpracoval míč a zamířil do bližšího dolního rohu brány. Smallingova teč nedala brankáři Lópezovi šanci.

Uplynuly ale jen 3 minuty a Římané si vzali své vedení zpět. Edin Džeko se snažil rozehrávat na nejbližšího hráče a obrana AC tečovala míč k Nicolovi Zaniolovi. Mladý Říman neváhal a technickou ranou poslal míč do protipohybu brankáře Donnarummy - 2:1.

Zaniolo mohl dát svému celku pojistku, hlavou ale zamířil jen vedle vzdálenější tyče. Deset minut před koncem zkazil ofsajd radost z gólu také domácím, kteří byli nadále aktivnějším týmem. AC se k tlaku vlastně nedostalo, protože obrana Giallorossi pracovala na sto procent. V nastavení ještě Çalhanoğlu centrem těsně minul tyč. AC nakonec na Římany nestačilo a Vlci si berou zasloužené tři body.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

Parádní výkon, skvělý výsledek. Tohle jsme potřebovali.

Snad to potvrdíme ve vloženým kole. S Cengizem a Mikym to zas bude o něčem jiným. Ale zaujal mě Cetin, naprosto na pohodu tam hrál a vypadá solidně.

Dnes parádní výkon od Lópeze, Veretouta, Džeka se Zaniolem a klasicky musím pochválit duo Smalling - Fazio.

Daje!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele