28. kolo
16.03.2019 15:00 CET
3 : 5
(1:3)

Reportáž

Sampdoria vyloupila Sassuolo díky pěti gólům

Sampdoria si v pohodě pohrála se Sassuolem a jeho hřiště vyloupila po osmigólovém thrilleru! Hosté z Janova se mohli radovat ze tří bodů díky perfektní ofenzivě a hned pět jejích hráčů se zapsalo mezi úspěšné střelce.

Obrana Sassuola si musela dát velký pozor na Quagliarellu, kterého podporovali Gabbiadini nebo Defrel. A tohle trio dělalo domácím od začátku velké potíže. První vážnější akci ale měli na svědomí domácí, když se do míče opřel Di Francesco a napálil brankáře Audera. Ten byl ostatně ve velké permanenci a v prvních minutách na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl.

Góly ale sázela Sampdoria. V patnácté minutě se po krásném pasu od Fabia Quagliarelly prosadil Grégoire Defrel, který si zpracoval míč na prsa a poté překonal bezmocného brankáře Consigliho. Defrel mohl jen o minutu později vstřelit další důležitou branku, jenže tentokrát ztroskotal na brankáři Consiglim.

Ten kapituloval znovu až ve 36. minutě, když se do míče z pětadvaceti metrů opřel hostující střelec Fabio Quagliarella a jeho důrazná dělovka zapadla přesně k tyči! Sassuolo dokázalo alespoň zdramatizovat utkání o tři minuty později, když Lirolovi vyšla krásná nahrávka do vápna na Jeremierho Bogu, který se prosadil.

Sampdoria ale kontrolovala vývoj utkání a ještě ve 40. minutě znovu tvrdě potrestala chybu domácí obrany. Po akci na pravém křídle přihrál Defrel pod sebe přímo proti kopačce Poláka Karola Linettyho a jeho skákající pokus zaplul za záda brankáře Consigliho - 3:1.

Hodně bláznivý první poločas pokračoval hned zkraje druhé půle. Na levém křídle se uvolnil Murru a poslal centr k zadní tyč. Tam se ocitl Dennis Praet, který svou šanci dokonale využil a ve skluzu rozvlnil síť!

Vypadalo to na debakl, ale s tím se domácí nesmířili. Po hodině hry se prosadil Alfred Duncan krásnou ranou a dal domácím naději. Tu jim v turbulentním závěru zase sebrala branka Manola Gabbiadiniho, který se po nahrávce Linettyho nemýlil. Poslední slovo ale měli domácí, kteří se v nastaveném čase dočkali korigující branky po ráně Khoumy Babacara, jenž snížil na konečných 5:3.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele