19. kolo
29.12.2018 15:00 CET
2 : 6
(0:2)

Reportáž

Atalanta rozstřílela Sassuolo na jeho půdě 6:2

Osm branek, z toho šest v síti domácího Sassuola. Zápas na Stadio Cittá del Tricolore nabral na zajímavých obrátkách a především přinesl důležité tři body pro Atalantu Bergamo, která se dostala nadostřel evropským pohárům. Rovnou polovinu branek zařídil hostům jediný muž - autor hattricku Josip Iličič.

Sassuolo i Atalanta se před tímto zápasem nacházeli ve středu tabulky a v případě vítězství se mohli posunout výrazně blíže evropským pohárům. To se nakonec podařilo Atalantě, která se posunula už na sedmé místo v těsném závěsu za šestou Sampdorií.

Gólová nadílka odstartovala už v prvním poločasu. V 19.minutě poslal Gómez načechrný centr a Duván Zapata hlavou rozjásal hostující publikum. Kolumbijský útočník zároveň potvrdil vynikající formu a prosadil se už v šestém zápase po sobě. A nezůstalo jen u této branky, Atalanta ještě do konce prvního poločasu vstřelila druhý gól, když si Gómez s balónem u nohy navedl balón ke střele a přesnou ranou k tyči nedal Consiglimu šanci. Sassuolo předvedlo v prvním poločase hodně špatný výkon a klidně mohlo prohrávat výraznějším rozdílem.

Po změně stran se ale výkon domácích nelepšil. Alfred Duncan sice na začátku druhého poločasu snížil, což se jevilo jako klíčový moment utkání, jenže Atalanta vzápětí zase odskočila. Mimochodem Duncan si rovněž navedl balón ke střele a dokázal najít skulinku u přední tyče, čímž zaskočil Berišu. V 54.minutě dala Atalanta gól na 3:1, Palomino vracel přetažený centr hlavou na malé vápno, kde rovnou z první zaúřadoval Gianluca Mancini.

Přestřelka pokračovala. Za další tři minuty mířil do černého znovu Duncan, tentokrát s výrazným přispěním Palominovi teče, takže Sassuolo se opět přiblížilo na rozdíl jediné branky. Následovala série šancí na obou stranách, ale klíčovější byl moment ze 74.minuty, kdy se za obranou Neroverdi zjevil Josip Iličič a chladnou hlavou zvýšil na 4:2 pro Atalantu. Iličič tím zahájil svojí cestu za hattrickem, protože do konce utkání se prosadil ještě dvakrát. Tři minuty před koncem zakončoval střelou k tyči krásnou akci a ve druhé minutě nastavení potrestal rychlý brejk do již zcela neexistující obrany Sassuola. Iličičovi tak stačila na vstřelení hattricku závěrečná čtvrthodina. Sassuolo doma propadlo a Atalantě podlehlo vysoko 2:6.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Etika

x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele