21. kolo
26.01.2019 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Quagliarella dvěma góly přispěl k debaklu Udinese

Udinese jede z Janova s hodně depresivními pocity, protože jeho výkon na hřišti Sampdorie byl především v obraně tragický. A postaral se o to někdejší hráč Udinese, Fabio Quagliarella. K debaklu Zeber a rozdílu o čtyři góly přispěl dvěma góly.

O mužích se tvrdí, že zrají jako víno. Rámcově to u fotbalistů neplatí a s věkem spíše ztrácejí na hodnotě, ale existuje pár výjimek. Jednou z nich je zcela jednoznačně Fabio Quagliarella, který představuje největší poklad Janova. V současné době má epesní formu a tentokrát na ni doplatilo Udinese.

Vzhledem k tomu, v jakých problémech se Udinese ocitá, byla Sampdoria Janov jasným favoritem. Po boku Quagliarelly se postavili hráči jako Defrel nebo Saponara, přičemž jen lavička zbyla na Jankta s Gabbiadinim. Už v osmé minutě se nezastavitelný Quagliarella dostal k rozehrávce volného přímého kopu a nemířil vůbec špatně. Jen tak pro zajímavost, Quagliarella se trefil už v deseti zápasech v řadě před tímto kolem. Rekord Serie A je 11 zápasů po sobě a drží ho Gabriel Batistuta.

Tvrdou ranou se na opačné straně prezentoval Seko Fofana, jehož dělovku musel Audero kontrolovat. Na opačné straně se do vápna prohnal Grégoire Defrel a posunul si před obráncem šikovně míč tak, že byl faulován. K penaltě se postavil právě Fabio Quagliarella a nemýlil se! Rekord byl dorovnán.

Ještě před koncem první půle se Quagliarella dostal do další velmi slibné šance, kterou ale Musso vyrazil skvělým zákrokem. Hosté se rozhodli stáhnout ještě před přestávkou kapitána Behramiho a místo něho se do zápasu podíval Ignacio Pussetto. Moc štěstí ale tento tah Zebrám nepřinesl.

V 55. minutě totiž ve vápně zahrál rukou obránce Nicholas Opoku a sudí si toho dobře všiml. Dal tedy prostor Quagliarellovi, aby mohl opět zahrávat pokutový kop. S ním si rodák z Castellammare di Stabia poradil i tentokrát a mohl slavit i podruhé. Fabio Quagliarella se díky dnešní druhé trefě osamostatnil na čele tabulky střelců italské Serie A.

Dvacet minut před koncem utkání se Sampdorii povedla krásná akce, do níž se zapojilo několik hráčů. Rozhodující byl dotyk Riccarda Saponary, který vyslal skvělý pas na Karola Linettyho. Obránci hostí polského záložníka nechytili a mladý středopolař se mohl radovat z další trefy domácích - 3:0 pro dominantní Námořníky.

Frustrované Udinese se sice snažilo dostat se zase do hry, ale moc se mu to nedařilo. Naopak ještě jednou inkasovalo. Opět u toho byl veterán Fabio Quagliarella, který chytrou nahrávkou vysunul nabíhajícího Manola Gabbiadiniho. Střídající posila z Premier League se po skvělé nahrávce zleva pohodlně prosadila a Musso musel lovit míč ze sítě počtvrté.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele