34. kolo
28.04.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Oslabená Sampdoria v deseti lidech nestačila na Lazio

Lazio pokračuje v dobrých výkonech a dnes to potvrdilo na hodně těžkém terénu. Povedlo se mu totiž odvézt si všechny tři body z Janova. Domácí Sampdorii hodně penalizoval fakt, že musela celou druhou půli odehrát bez vyloučeného Gastóna Ramíreze.

V Janově to na stadionu Luigi Ferraris měli mít hosté dost těžké, ale od začátku šli dobrému výsledku naproti. Ve třetí minutě dal první branku Felipe Caicedo a v 19. se mu povedlo přidat další trefu. Ke konci první půle si navíc Doria celou situaci značně zkomplikovala, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Ramírez.

Pro Lazio to byl snový začátek. Ve třetí minutě obránce Colley neuhlídal Felipeho Caiceda a souboj s ním neustál. To někdejšímu bomberovi Espanyolu otevřelo cestu k bráně a s brankářem Auderem si už poradil bez větších potíží.

Caicedo dostal ihned chuť na další trefy a jednu z nich si málem připsal o pět minut později. Jeho skvělou střelu ale brankář Audero výtečně vyrazil. Po Linettyho přihrávce z levé strany pálil Fabio Quagliarella, ovšem nejlepší střelec Sampdorie trefil jen boční síť. A vzápětí se hosté prosadili podruhé. Lazio podniklo rychlý a smrtící kontr, přičemž Rômulo posadil míč na hlavu nabíhajícího Felipeho Caiceda, který se nemýlil - 2:0!

V zápase se hodně faulovalo a rostl samozřejmě i počet žlutých ocenění. Karty se později staly osudným Gastónu Ramírezovi, který musel ve 45. minutě ze hřiště po dalším a hodně zbytečném faulu. Ještě krátce předtím ale předvedl velmi dobrou ránu z volného přímého kopu, se kterou měl brankář Thomas Strakosha velké problémy.

Ke konci první půle se z velké dálky pokusil zakončit Fabio Quagliarella, ale jeho pomalý oblouček skončil jen v náručí Strakoshy. Do druhé půle nastoupil Jakub Jankto, který měl za cíl rozběhat trochu vláčnou ofenzívu domácího týmu. Blucerchiati sice přidali, ale nedávali si pozor na zadní vrátka.

V 54. minutě našel Caicedo krajního obránce Rômula, který z úhlu vypálil velmi solidní ránu. Ta se ale zastavila o tyč! Doria dokázala utkání ještě zdramatizovat, když v 57. minutě obránce Acerbi vyrobil hrubku, z níž těžil Fabio Quagliarella. Zkušený veterán si míč zpracoval a sám před Strakoshou se nemýlil!

A nemuselo zůstat jen u jedné branky. Obránce Murru sestrojil bombu, která Laziu v rukách nevybuchla jen díky tyči. Asi největší šanci druhé půle v podání Blucerchiati měl Grégoire Defrel. Po sprintu ho ve vápně našel Jankto a Defrel měl před sebou jen moře prostoru a odkrytou bránu. Nepochopitelně ale zaváhal a vrhl se po míči špatnou nohou, takže spolu s komickým pádem jen sledoval, jak balon mizí v zámezí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele