7. kolo
01.10.2018 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

UC Sampdoria - SPAL 2013 2:1

Grégoire Defrel se stal hrdinou pondělní dohrávky italské nejvyšší soutěže mezi Sampdorií a SPALem. Námořníci zvítězili 2:1 a poskočili na osmou příčku, SPAL je třináctý.

Na stadionu Luigi Ferraris se utkaly dva sousedé z tabulky a favoritem byla Sampdoria. Domácí se mohli ujmout vedení už po pěti minutách, ale Barreto zakončoval uvnitř šestnáctky z první a jen do připraveného gómana Gomise. O pár minut později předvedla Sampdoria nádhernou akci, kterou ukončil Quagliarella neuznaným gólem z ofsajdu. SPAL se dostal ke slovu v 18. minutě a hlavičce Valotiho nechybělo moc. Pro Sampdorii to bylo první vážnější varování a za tři minuty už SPAL vedl 1:0. Lazzari zkusil ze střední vzdálenosti střelecké štěstí, Audero jeho přízemní ránu vyrazil a Alberto Paloschi dorážkou zajistil SPALu vedení.

Vedení, které vydrželo pouze čtyři minuty. Odpověď Sampdorie na sebe nenechala dlouho čekat. Quagliarella sklepl Defrelův centr přímo na kopačku Karola Linettyho a Gomis byl bez šance. První poločas skončil 1:1 a rozhodnout měla druhá půle.

Její začátek byl poměrně opatrný, ani jeden tým si do šedesáté minuty nevytvořil příležitost, ale přesně po uplynutí této doby Sampdoria rozhodla. Quagliarella nejprve vyprášil Gomisovy rukavice, načež se k němu balón vrátil, tak přihrávkou pod sebe našel lépe postaveného Grégoireho Defrela, který přesnou ranou strhl vedení na stranu Námořníků.

SPAL musel dohánět manko a Sampdoria se rozhodla výsledek po zbytek zápasu bránit. Po ráně Petagny musel zasahovat Audero a to byla vlastně jediná možnost ferrarského celku. Sampdoria zvítězila v dohrávce kola 2:1 a posunula se na osmé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele