26. kolo
02.03.2019 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Řím patří Laziu, AS dostalo tři góly

Římské derby jasně ovládlo Lazio, které s AS vytřelo podlahu a nasázelo mu tři branky. V obraně naprosto dezorientované AS překonali Caicedo, Immobile a Cataldi. Vlci naopak utkání naprosto nezvládli.

AS bylo před začátkem bitvy o Věčné město mírným favoritem, ale v derby jakékoliv předpovědi zpravidla neplatí. To se trenér Simone Inzaghi snažil podpořit postavením co nejsilnější sestavy, takže se diváci na vyprodaném Olimpicu dočkali Milinkoviće-Saviće, Luliće, Bastose, Leivy nebo Alberta s Acerbim. Na lavičku usedl Ciro Immobile, který doufal, že se do hry dostane v průběhu zápasu.

Sestava AS zase tolik změn nevyžadovala, třebaže klíčový stoper Kostas Manolas hodně chyběl. Místo něj se do hry dostali Jesus s Faziem, které doplňovali hráči jako Florenzi, De Rossi, Pellegrini, El Shaarawy nebo Zaniolo s Džekem.

První minuty ale patřily Laziu, které se mnohem častěji dostávalo do šancí a zakončení. Velmi zajímavou příležitost měl Luis Alberto, který už v páté minutě zahrával standardní situaci z místa kolem vápna, jenže jeho ránu odrazila obrana ve zdi.

Velká pozornost byla upřená na mladého záložníka AS Zaniola, jehož ihned po převzetí míče obklopovali dva až tři protihráči. Biancocelesti se od prvních minut usadili na půdě AS a neustále hrozili velmi dobrou kombinací. Brankář Robin Olsen se musel mít neustále na pozoru a jeho obránci mu moc nepomáhali.

Vidět to bylo i ze situace ve 12. minutě. Joaquín Correa totiž postupoval s míčem velmi jednoduše přes obranu AS a nahrál do vápna na nabíhajícího Felipeho Caiceda. Obránci Jesus s Faziem mu laxně nevěnovali pozornost a Caicedovi umožnili oběhnout i Olsena. Zkušený útočník pak jen snadno zasunul míč do sítě a Lazio šlo do vedení!

Od té doby to z hlediska Giallorossi byla velká slabota, neboť se tým trenéra Di Francesca nedokázal dostat do šance a vytvořit si souvislejší tlak. Místo toho se dařilo Laziu, které bylo na obou stranách hřiště mnohem jistější než jeho protivník. Vlkům se absolutně nedařila ofenzivní fáze, takže brankář Strakosha mohl být naprosto v klidu.

Ofenzivně naprosto bezzubé AS mělo velké problémy s obranou Lazia, která působila velmi kompaktním a soustředěným dojmem. První poločas "domácí" zvládli velmi dobře, ale po změně stran se Vlci přece jen více dostali do hry.

Vydařenou ránu ze střední vzdálenosti si přichystal Alessandro Florenzi a pořádně protáhl brankáře Strakoshu. Mladý gólman ale výborně zasáhl a vyrazil mimo bránu. Stejně tak si poradil s centrem Diega Perottiho.

O chvíli později Džeko v hlavičkovém souboji důrazně hlavičkoval a dostal míč před bránu, kde stáli dva hráči v rudých dresech. Pastore nakonec zakončil těsně mimo.

Dvacet minut před koncem utkání upaloval na bránu Olsena Joaquín Correa, jeden z nejlépe hrajících mužů na ploše. Federico Fazio neobratně zasáhl nohy útočníka Lazia místo míče a kopala se penalta. K ní se postavil střídající Ciro Immobile a trefil přesně - 2:0.

Obrana Říma byla dnes jen prázdným pojmem a Lazio si kolem vápna AS dělalo, co chtělo. Nakonec Giallorossi kapitulovali také potřetí. Do hry se dostal i mladý záložník Danilo Cataldi, který po rychlé kombinaci pálil přesně k tyči a brankář Olsen opět inkasoval.

Totální debakl ještě potvrdil červenou kartou Aleksandar Kolarov.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
kopajda

vysvětlete mi na co tam to video je když odpískají takovou penaltu?! to je výsměch! navíc ten dřevák měl pak dostat žlutou kartu za zakopnutej balon. tohle utkání rozhodčí a as řím hodně nezvládli. lazio strašně slabý ale AS prostě bylo v koncovce dnes naprosto neschopný, proto s takovým průměrným týmem dnes prohrálo. měli víc ze hry a lazio využilo svoje jediný dvě střely a stačilo to. a červená na konec? tomu se na hřišti všichni smáli

Reagovat
Pipo123

3:0 !!!

Reagovat
kopajda
Reagovat
Pipo123

Mame zapas k Dobru

Reagovat
9818

Hrozný fotbal.

Podle autora článku jsem ale asi viděl něco jiného.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele