19. kolo
29.12.2018 12:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Juventus díky brankám Cristiana Ronalda porazil Sampdorii

Sampdoria se s Juventusem držela, ale nakonec ho nedokázala zaskočit a díky dvěma brankám Cristiana Ronalda prohrála. Juventus si tak stále hraje svojí hru a ani po tomto kole se k němu nikdo nepřiblíží.

Cristiano Ronaldo začal tentokrát od úvodní minuty a trenér Allegri nemohl tohoto rozhodnutí litovat. Stačilo pouhých 120 sekund, aby si Ronaldo zpracoval dlouhý pas a na samé hraně pokutového neomylně k tyči zakončil. Juventus díky portugalské hvězdě rychle vedl 1:0. Úvodní branka nejenže Juventus uklidnila a zároveň zdravě nakopla právě Cristiana Ronalda, který byl hodně při chuti. Brankář Audero musel být ve střehu, protože Ronaldo to za první poločas zkusil několikrát, většinou ale přesný nebyl. Podobně jako ve 24. minutě Paulo Dybala a jeho těsná volej.

Sampdoria nápor Staré dámy zvládla a postupně srovnala hru a co více, po půlhodině hry dostala zničehonic velkou šanci na vyrovnání. Emre Can si v pokutovém území pomohl rukou a po shlédnutí záznamu odpískal hlavní arbitr pokutový kop. Ujal se ho veterán Fabio Quaglierella a nekompromisním kopem potvrdil vynikající střeleckou formu! První poločas nemusel u nerozhodného výsledku v žádném případě zůstat. Sampdoria i Juventus měly ještě po jedné příležitosti, ale ani jedna neskončila brankou. V závěru po centru Ronalda dobře zakončoval na zadní tyči Dybala a v nastavení hlavičkoval těsně vedle Chiellini.

Po změně stran byl lepším týmem Juventus, i když žádný velký tlak to z jeho strany nebyl. Proti Matuidiho pohotové ráně zakročil Audero a krátce ne to nedosáhl na Matuidiho hlavičku jen těsně Mario Mandžukič.

Šance Juventusu se začaly množit a po hodině hry se kopala penalta i na jeho straně a znovu to bylo za hraní rukou. Provinilcem se stal obránce Ferrari. Ronaldo poslal balón doprostřed branky, zatímco Audero šel do strany. O chvíli později mohl znovu vyrovnat Quagliarella, jenže branku Juventusu těsně přestřelil.

Juventus si kráčel pro další vítězství, když mu čáru přes rozpočet udělal v nastaveném čase výstavní trefou do šibenice Riccardo Saponara. Obrovskou radost Námořníků však sudí pokazil tím, že gól za předchozí přestupek neuznal. Stará dáma pak už vedení nepustila a pojistila si ligové vedení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele