37. kolo
19.05.2019 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Atalanta jen remizovala s trápícím se Juventusem

Juventus dokázal obrat Atalantu o dva body, protože před vlastními fanoušky s ní neprohrál. Hladová návštěva z Bergama měla sice v Turíně navrch, ale deset minut před koncem zajímavého utkání inkasovala. Na trefu Josipa Iličiće z první půle odpověděl Mario Mandžukić.

Pokud by Atalanta vyhrála, zajistila by si Ligu mistrů. Takhle bude muset čekat do posledního kola, aby odrazila útok AC Milán, které ještě neřeklo poslední slovo. A cíl získat třetí příčku má i Inter. Atalanta dobře věděla, že je v sázce hodně, takže trenér Gasperini postavil do prestižního duelu, co mohl. Na trávník vběhla jména jako Zapata, Masiello, Iličić, Gómez nebo Freuler s Hateboerem.

Juventus už minule nepříjemně zaváhal a vypadá to, že zbytek sezony prostě jen z povinnosti dohrává. Teď měl ideální šanci přesvědčit své fandy o opaku, k čemuž vybízeli Dybala, Ronaldo, Pjanić nebo Cuadrado s oslavencem Barzaglim.

Atalanta chtěla hrát aktivně, ale musela si dávat pozor i na zadní vrátka. To jí rázně připomněl Cristiano Ronaldo už ve druhé minutě. Na pravé straně vnikl do šestnáctky Juan Cuadrado, který přihrál pod sebe, kde se nacházel Emre Can. Ten nahrával na malé vápno právě Ronaldovi, jenž ale přestřelil! Do práce pak musel i brankář Wojciech Szczęsny, který vyrážel hodně povedenou přízemní ránu z dílny mistra Freulera.

Atalanta mohla vést o minutu později. Po prvním centru od rohu ještě dokázal polský strážce tří tyčí zasáhnout a vyrazit míč, jenže ten se dostal k dobíhajícímu Hansi Hateboerovi. Zkušený univerzál ho ale z první poslal trestuhodně nad bránu! Další centr od rohového praporku mířil na první tyč, kde míč dopadl na ruku Aléxe Sandra. Sudí se podíval na video a k nelibosti trenéra Gasperiniho i celé Atalanty vymyslel jen roh místo penalty.

Zahrozil i Duván Zapata. Kolumbijský střelec si převzal míč ne středu hrací plochy, proskočil mezi obránci do šestnáctky, ale střelou na zadní tyč jen těsně minul. Následně Paulo Dybala vymyslel krásný pas na Ronalda, ale ten jednak hlavičkoval mimo a jednak byl v ofsajdu.

O pouhou minutu později už se příznivci Atalanty mohli zbláznit radostí. Centr od praporku na první tyči prodloužil obránce Andrea Masiello a míč pak doputoval až na zadní tyč. Tam si naběhl pozorný Josip Iličić a zakončení do odkryté branky mu nedělalo žádný problém - 1:0 pro La Dea.

Konec první půle patřil Atalantě a brankář Szczęsny musel opět zasahovat. Tvrdou ranou ho pořádně vyzkoušel útočník Duván Zapata, který jen bezmocně sledoval umění polského brankáře Juventusu.

Stará dáma se vepředu dost trápila a změnit to měl Federico Bernardeschi, který zavítal na hřiště po změně stran místo Sandra. Z pravé strany odcentroval Juan Cuadrado, který poslal balon na zadní tyč. Před dotírajícím Matuidim ale balon včas zkonfiskoval bránící Masiello. Po hodině hry si vlastní branku málem vstřelil Hateboer, který tečoval pokus od Cuadrada jen těsně nad bránu.

Hodně emotivní domácí rozlučku pak zažil stoper Andrea Barzagli, který za ohromného potlesku zaplněných tribun smutně a v slzách odcházel. Nechtěl ve svém předposledním utkání kariéry prohrát a spoluhráči mu to splnili. Deset minut před koncem utkání totiž Juan Cuadrado našel perfektním pasem nabíhajícího Maria Mandžukiće a chorvatský veterán uklidil míč spolehlivě do brány - 1:1. V závěru ještě neudržel nervy na uzdě Bernardeschi a byl vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele