24. kolo
17.02.2019 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter i bez Icardiho přetlačil Sampdorii

Tři branky v rozmezí pouhých pěti minut rozhodly o výhře Interu nad Sampdorií 2:1. Utkání na stadionu Giuseppe Meazzy dlouho žádnou branku nenabídlo, až dvacet minut před koncem se strhla menší přestřelka se šťastným koncem pro milánský velkoklub. Pro Inter šlo zároveň o třetí soutěžní výhru v řadě.

Inter nastoupil dle očekávání bez Maura Icardiho jinak v obvyklé sestavě a proti Sampdorii byl favoritem. Hostům se v poslední době nedaří, poté, co se střelecky zasekl Fabio Quagliarella, to Námořníkům nevychází a nevyšlo to ani ve městě módy.

Nerazzurri sice byli v prvním poločase lepší, ale o nějaké jednoznačné převaze nemohla být řeč. Inter si vytvářel nebezpečné situace, například po rohovém kopu v 6. minutě to v ochozech jen zahučelo poté, co balón proletěl kolem branky a nikdo z domácích ho nedokázal usměrnit do sítě. Sampdoria pak srovnala hru, ale pět minut před koncem prvního poločasu zase začal tlak Interu stoupat. S ranou Perišiće měl Audero nezvyklé problémy, ale balón dokázal před brankovou čarou zkrotit. Ve druhé minutě nastaveného času se Interu podařilo skórovat, ovšem sudí Martínezovu branku kvůli ofsajdu neuznal.

Sampdoria poprvé výrazněji zahrozila krátce po změně stran. Do zakončení se v blízkosti Handanoviće dostal Defrel, slovinský brankář a nově také kapitán Interu dobře zasáhl. V 56. minutě Námořníci přežili další velký závar domácích, před Auderem se zjevili Martínez a Politano, ale ani jeden z nich nedokázal hostujícího gólmana překonat.

O výsledku zápasu nakonec rozhodla závěrečná čtvrthodina, přesněji řečeno krátká pětiminutovka od 74. minuty. Inter otevřel skóre, když Perišićovu přihrávku před branku uklidil Danilo D'Ambrosio, jenže Sampdoria okamžitě odpověděla. V nepřehledné situaci ve vápně nedokázala obrana Nerazzurri odkopnout balón a Manolo Gabbiadini sám před Handanovičem nezaváhal. Z vyrovnání se Giampaolovi svěřenci radovali jen dvě minuty, protože následně si Inter vzal vedení znovu zpátky. Radja Nainggolan se z hranice vápna opřel do odraženého balónu a střelou k tyči dal na 2:1.

Sampdoria se po zbytek zápasu usadila na polovině Interu, ale vyrovnat už nezvládla. Inter i bez Icardiho vyhrál třetí soutěžní zápas v řadě a trenér Luciano Spalletti může být zase o něco klidnější.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele