8. kolo
06.10.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Bologna FC 2:0

Cagliari doma zvládlo zápas s nepříjemnou Boloňou a díky brankám Pedra a Pavolettiho zvítězilo 2:0. Boloňa měla svoje šance zejména ve druhém poločase, ale opět, jako v předchozích zápasech vyšla střelecky naprázdno. Druhý poločas odehrál v dresu hostů i křídelník Ladislav Krejčí.

Domácí celek vstoupil do utkání velmi aktivně a prakticky do první branky hostům vůbec nepůjčoval balón. Převaha sardinského celku vygradovala ve 22. minutě, kdy Castrův centr doplachtil až na hlavu Joaa Pedra, který hlavou otevřel skóre utkání. Příjemné starosti ale vystřídaly ty horší, už po půlhodině hry muselo Cagliari sáhnout ke střídání a zraněného Srnu nahradil Faragó.

Cagliari bylo i nadále aktivnější a do konce prvního poločasu si vytvořilo dvě nadějné gólovky. Nejprve Joao Pedro hlavičkoval nad a těsně před koncem poločasu mohlo znovu pojistit vedení. To Castro obešel dva protihráče a obloučkem vyzval k zakončení Pedra, kterému rychle zmenšil úhel Skorupski.

Boloňa předvedla v prvním poločase nevýrazný výkon a kouč Filippo Inzaghi potřeboval osvěžit hru, načež se po změně stran dostal na hrací plochu i český reprezentant Ladislav Krejčí a hned se zapojil do první velké příležitosti hostů. Právě po Krejčího centru z dobré pozice nepřesně zakončoval Falcinelli. Nagyho ránu zase vyrazil Cragno a šance Boloni najednou začaly přibývat. Když už to ale vypadalo na nápor severoitalského celku, přišel ze strany domácích druhý úder. Castro ve vápně načechral balón na zadní tyč, kde Leonardo Pavoletti hlavou překonal hostujícího brankáře.

I přes dvoubrankové manko se Boloňa snažila vrátit do zápasu a Falcinelli dobře prověřil Cragna. S postupem času se do hry Boloni vkrádala křeč a Cagliari si dvoubrankový náskok už nenechalo vzít.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele