15. kolo
08.12.2018 18:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Cagliari prohrávalo, ale i v devíti obralo AS o body

Římané opět selhali a ze Sardinie vezou jen bod. Ačkoli vedli o dvě branky a utkání kontrolovali, v samém závěru dvakrát inkasovali. Hrdinou Cagliari se stal střídající veterán Marco Sau, který v posledních vteřinách srovnal na 2:2.

Cagliari se v hodně studeném sobotním odpoledni postavilo proti AS Řím bez Barelly, ale s hráči jako Cragno, Bradarić, Pedro, Srna, Cerri nebo Farías. Římané se v hodně okleštěném cestovním provedením vydali na Sardinii, kde se jim zase tak moc snadno nehraje. V hodně mladém útoku nastoupili Kluivert, Schick, Zaniolo a Ünder.

O první zajímavou ránu se postaral mladík Nicolò Zaniolo, který střelou z pětadvaceti metrů pořádně protáhl brankáře Cragna! Ten musel zasahovat ještě několikrát v prvních patnácti minutách a většinou si věděl rady. Ve 14. minutě ale ne. Florenzi poslal před bránu dobrý centr po zemi a do druhé vlny ho vrátil Kluivert. Tam si jej našel nabíhající Bryan Cristante a krásnou ranou z první nedal Cragnovi šanci - 1:0 pro hosty.

Cristante se do míče opřel po zpětné nahrávce také o pár minut později, ale tentokrát sledoval, jak míč těsně míjí tyč! Deset minut před koncem první půle se do šance dostalo také Cagliari. Faragò měl šanci vyrovnat, jenže jeho ránu v pokutovém území v poslední chvíli zablokoval záložník Steven Nzonzi.

S postupem času si Cagliari vybudovalo jistou územní převahu a další krásný centr ze strany málem zapadl za překvapeného Robina Olsena! Domácí trenér Rolando Maran mohl být spokojen s herním projevem svých hráčů, ale nikoli s výsledkem. A to méně ve 40. minutě. Po faulu na Zaniola zahrával Aleksandar Kolarov přímý volný kop. Sice trefil jen útočníka Cerriho, ale od něj se balon odrazil přesně k tyči, kam už Cragno nedosáhl!

Ve 45. minutě mohli domácí snížit, když se do vápna Římanů prohnal Diego Farías. Jenže jeho dělovku pod břevno skvěle vyrazil brankář Olsen! Římané vedli po první půli nad domácí týmem o dvě branky, i když objektivně se nedalo říct, že by hru příliš kontrolovali.

Krátce po změně stran musel zasahovat pozorný brankář Robin Olsen, který vyběhl a míč ukryl do své náruče. Pět minut poté si balon u vápna zpracoval mladík Zaniolo a výborně vypálil, jenže narazil na ještě lepší zákrok brankáře Alessia Cragna, který vymrštil svou ruku a míč vyrazil!

Mladík Zaniolo sebral soupeři míč z kopačky a poté pálil z velké dálky, ačkoli mohl nahrávat nabíhajícímu Schickovi. Pálil však příliš nad! V 68. minutě Alberto Cerri podnikl rychlý atak ve vápně a při pokusu o nahrávku nastřelil ruku Aleksandara Kolarova. Sudí Mazzoleni sice zkoumal situaci na videu, ale posoudil, že Kolarovova ruka byla u těla a spíše nastřelená, tudíž penaltu nepískal.

Pro útočníky hostí to bylo hodně tvrdé střetnutí, což ukazovaly mnohé zákroky za hranou. Cagliari postupem času přidávalo na tempu a kontrolovalo utkání, jenže se mu nedařilo byť i jen se dostat k větší šanci. Ani díky střídání několika unavených hráčů se jeho pozice nelepšila, ačkoli aktivita rozhodně dnes byla na jeho straně.

Zajímavou akci po straně zakončoval Faragò, který se ještě netrefil. V 84. minutě ale z následného rohového kopu Pedro prodloužil míč na zadní tyč, kam se s největší dravostí dostal Artur Ionita. Jeho rozhodná hlavička poslala míč za Olsena a Cagliari alespoň snížilo. V poslední minutě dostal agresivně hrající Faragò druhou žlutou kartu. Z mnoha varování se ale AS nepoučilo a v 5. minutě nastavení na konečných 2:2 srovnal střídající Marco Sau!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele