32. kolo
13.04.2019 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Džeko se po roce na Olimpicu trefil a zajistil Římu tři body

Udinese se dlouho pokoušelo bránit se tlaku římských Vlků, ale nakonec mu to na bod nestačilo. O výhře domácích rozhodl Edin Džeko, který se v rámci ligy trefil na Olimpicu po téměř roce.

Římané potřebovali nutně tři body, aby uchovali šanci na Ligu mistrů. Trenér Claudio Ranieri přesto hodně zamíchal sestavou. Vrátil se ke svému oblíbenému rozestavení 4-4-2 a postavil do něj čtyři stopery. V útoku nastoupili Patrik Schick s Edinem Džekem. Udinese pod novým trenérem Igorem Tudorem ukazuje velmi vyspělý fotbal a daří se mu nad očekávání. Dnes opět nastoupili jeho nebezpeční muži De Paul, Fofana nebo Lasagna.

Udinese začalo na Olimpicu hodně sympaticky a tlačilo se do zakončení. Už ve třetí minutě musel brankář Antonio Mirante vytáhnout parádní zákrok, aby zlikvidoval střelu Rolanda Mandragory zpoza vápna. Především ze strany domácích Vlků to bylo hodně opatrné a diváci neviděli moc šancí. Giallorossi působili jako bez energie a nápadu.

Vlci se snažili překonat obranu Udinese dlouhými nákopy na dvojici Džeko - Schick, která posléze sklepávala míče pro spoluhráče. Hráčům Udinese ale v tom případě stačilo "pouze" dobře stát a odkopávat balony za polovinu hřiště, což byl ve zkratce obraz prvních pětadvaceti minut zápasu.

Na stadionu začalo postupně dost pršet a mokrá tráva kombinační hře stejně moc nepomáhala. K zakončení se dostal provizorní bek Marcano a jeho dělovku z úhlu vápna brankář Musso musel vyrážet. Stephan El Shaarawy posílal nádherný pas na zadní tyč, kam si naběhl mladík Zaniolo. Ten však míč podcenil a nezakončil.

Tři minuty před koncem se otevřel prostor před Patrikem Schickem, který se nahrnul do vápna a zakončil, jenže míč se mu svezl po kapačce, takže rána českého reprezentanta mířila mimo. Římané měli častěji míč na kopačkách, ale ke kýženému gólu jim to moc nepomáhalo.

Zatímco trenér Tudor mohl být se svým týmem spokojen, Ranieri cítil potřebu zasáhnout. Do hry vyslal Pellegriniho s Florenzim a změnil rozestavení. Do vedení ale málem šli hosté. Výtečnou nahrávku na Lasagnu vymyslel De Paul a zkušený italský útočník běžel sám na Miranteho! Toho si dokonce přehodil, jenže míč byl na mokrém povrchu rychlejší a skončil v zámezí.

Deset minut po změně stran se k míči dostal někdejší hráč AS Marco D‘Alessandro, jehož překvapivý centr se stáčel pod břevno. Brankář Mirante musel ukázat rychlé reflexy, aby míč na poslední chvíli vytáhl mimo. D‘Alessandro o chvíli později přetáhl centr na zadní tyč, odkud De Maio napálil tyč! Naopak domácí byli u vápna Mussa poměrně bezzubí.

Pomohl až Edin Džeko. Trochu nečekaně, protože Džeko se v rámci ligy na Olimpicu ještě ani jednou v sezoně netrefil! Dnes to ale zvládl, když v 67. minutě dostal na hranici ofsajdu perfektní přihrávku od El Shaarawyho a poslal míč bezpečně za Mussa - 1:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele