7. kolo
29.09.2018 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Vládcem Věčného města je AS

Vládcem Věčného města je pro tuto chvíli AS! Vlci si dokázali i přes těžký začátek sezony poradit a Lazio porazili o dvě branky.

Pokud fandíte fotbalu, těžko si lze představit lepší tahák, než římské derby. Dnešní utkání ve Věčném městě slibovalo hodně emotivní a napínavou podívanou. Dva nesmrtelní rivalové se střetli v době, která jasně favorizuje Lazio. Tým trenéra Inzaghiho nic moc neměnil a vsadil na osvědčené koně. Immobile, Milinković-Savić, Leiva, Alberto nebo Acerbi, to všichni dostali šanci na devadesát minut.

Menším překvapením bylo nasazení obránce Cácerese. Překvapení si přichystal také domácí trenér Eusebio Di Francesco, který nechal na lavičce hrdinu minulého klání Ündera a na jeho místo nasadil Florenziho. Místo zkušeného beka se napravo postavil Davide Santon. Místo v útoku měli Edin Džeko s Pastorem.

Bylo jasné, že si oba týmy nic nedarují. Od prvních minut to bylo hodně dramatické a rychlé utkání, což Lazio využilo šancí Luise Alberta. Brankář Olsen musel být hodně důrazný, aby šanci Lazia vyrazil! Jinak se ale oba týmy trápily především v kombinační fázi a příliš často se hráči dopouštěli zbytečných ztrát.

Nejeden fanoušek musel být zklamán tím, v jak loudavém tempu se oproti ostatním zápasům derby odehrává. Lazio postupem času začalo sbírat plusové body za držení míče. Do rány Marušiće skočil Daniele De Rossi a následně si Olsen poradil. Mnohem lépe si vedl Luis Alberto poté, co Kolarov tak špatně odklidil míč. Ofenzivní talent Lazia ale narazil jen na Olsena.

Na opačné straně se do obdobné šance dostal Edin Džeko, jenže ten si zase vůbec neporadil s Thomasem Strakoshou! Stejně tak na něj narazil Javier Pastore, který se dostal do obrovské šance. Po rychlém protiútoku se do šance dostával Alessandro Florenzi, ale na poslední chvíli mu konečnou vystavil obránce Luiz Felipe!

Po pětatřiceti minutách se zranil záložník Javier Pastore a systém jemu ušitý na míru náhle ztratil hlavní oporu. Do hry se dostal Lorenzo Pellegrini, který se ihned zapojil do šance. Krásnou patičkou našel El Shaarawyho, který ještě nahrával na Džeka. Obránci Lazia ale nezapomněli na jeho schopnosti a pokryli ho včas.

Pellegrini začal utkání na lavičce, ale do jeho průběhu zasáhl víc, než si možná myslel. Ve 45. minutě totiž dlouhý pas u vápna hledal Džeka, který jej prodloužil za sebe. Stephan El Shaarawy sice balon pod kontrolu nedostal, ale dokázal znejistit brankáře Strakoshu do té míry, že volného balonu se ujal Pellegrini. Ten po vzoru Pastoreho volil zády k bráně elegantní patičku a dostal AS do vedení!

Průběžný stav samozřejmě trenéra Inzaghiho moc nepotěšil, takže přichystal brzké střídání. Stáhl nevýrazného Luise Alberta a nahradil jej dynamickým Joaquínem Correou. Skrytou ránu Immobileho brankář Olsen vyřešil a mohl založit další útok. Tvrdá rána Edina Džeka ale mířila hodně nad bránu.

Florenzi se o chvíli později protlačil přes svého strážce a naservíroval míč Džekovi, který ale zkrátka dnes zakončoval všechno sám. A mimo. Lazio stupňovalo svou aktivitu, ale jeho zakončení nebylo přesné. V útoku působili Biancocelesti dost rozrušeně a především v přípravné fázi se jim nedařilo dostat se přes dvojici štítů AS.

V 67. minutě už to ale Laziu vyšlo. Obrovskou chybu vyrobil Federico Fazio, který si příliš hrál s míčem, až ho o něj obral Ciro Immobile. Italský kanonýr postupoval sám na Olsena a krásnou ranou z úhlu srovnal!

A pak se ke slovu dostaly emoce. Jak jinak popsat branku, kterou AS následně vstřelilo? Po faulu u vápna se k balonu dostal Aleksandar Kolarov a proti němu tým, který ho v podstatě vychoval. Kolarov s ním ale neměl slitování a míč krásně napálil mimo dosah brankáře Strakoshy - 2:1.

Lazio si ale nedalo pozor a místo obrany dávalo veškeré úsilí jen do útoku. A to AS potrestalo. Po dalším faulu dost blízko šestnáctky Lazia zahrával rohový kop Pellegrini a jeho centr poslal razantní hlavičkou do sítě Federico Fazio!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
9818

v blízkosti šestnáctky rozehrávat rohový kop???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele