14. kolo
02.12.2018 20:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Di Francesco ještě žije, Inter veze jen bod

Favorizovaný Inter Milán veze z Věčného města jen bod za výsledek 2:2. Ve velmi atraktivním utkání hosté dvakrát vedli, ale tři body nakonec i kvůli penaltě Kolarova neudrželi.

Oslabený Řím nutně potřeboval dobrý výsledek, což v očích Di Francesca byla výhra. To se ale dělalo hodně těžko, protože Římané postrádali množství hráčů. V této sezoně jich bylo zraněno už 19 a není proto divu, že prostor od prvních minut dostali Zaniolo, Schick, Jesus nebo Santon. Trochu překvapivé bylo vynechání levého křídelníka Kluiverta, místo něhož nastoupil Florenzi.

Inter hodlal odpovědět na výhru Juventusu a alespoň na pár minut se posunout před Neapol, jež má zápas k dobru naplánovaný na zítřejší večer. Pro trenéra Luciana Spallettiho to byl hodně emotivní návrat, neboť je s AS hodně spjatý. Tentokrát se vrátil bez zraněného Nainggolana, přičemž do základu se dostali Mário, Škriniar, Asamoah, Valero nebo Keita Baldé.

Pro něj to bylo v podstatě derby, stejně jako pro Stefana de Vrije coby někdejší hráče Lazia. Obránci Říma museli řešit několik ostrých centrů směřujících převážně na hlavu pohyblivého Icardiho. S jedním obzvláště náročným si poradil Manolas, který odklidil míč mimo bránu ve skluzu. V jedenácté minutě se po delším obléhání římské brány zkoušel dělovkou prosadit Keita Baldé, jenže pálil jen do náruče připraveného Olsena.

Po skvělé a rychlé kombinaci Valera se míč přes Perišiće dostal až k Asamoahovi, jehož pobídka do vápna však nenašla nikoho ze spoluhráčů! Pak ukázal skvělé zrychlení Patrik Schick a dostal se až do vápna. V něm patičkou nahrál volnému Florenzimu, který za ním dobíhal a napálil tyč Handanovičovy brány!

Ofsajdová past sklapla naprázdno poté, co se zapomněl zařadit Santon. Využít toho mohl Mauro Icardi, který dokonce obešel Robina Olsena. Jenže pak napálil balon z velkého úhlu mimo! Deset minut před koncem první půle se mladý talent Zaniolo dral do vápna a Danilo D‘Ambrosio ho ve vápně lehce kopl. Sudí však nedovolený zákrok neviděl. Přesto o chvíli později pískal.

Inter se totiž pustil do náhlého brejku a právě před chvílí zmiňovaný D‘Ambrosio vymyslel krásný pas do vápna. Juan Jesus na něj nedosáhl, zatímco Keita Baldé ano! Olsen byl v tuto chvíli bezbranný.

Po změně stran to domácím Vlkům chvíli trvalo, ale nakonec se dostali do velké šance. Ve středu pole převzal míč turecký talent Cengiz Ünder a postupoval s ním až k vápnu. Před ním v obležení protihráčů stihl vypálit a míč zasadil přesně k tyči Handanovičovy brány - 1:1.

V 66. minutě se opět ukázal talent Maura Icardiho. Když tým potřebuje svého kapitána, on odpoví. Po rohovém kopu od Ivana Perisiće se argentinský kanonýr dostal k hlavičce uprostřed vápna a poslal míč mimo dosah brankáře Robina Olsena - 2:1 pro Nerazzurri.

Ani to ale nebyl konec, protože AS vrhlo veškeré síly do útoku. Do hry se dostal Justin Kluvert, který rozhýbal poměrně unavenou ofenzivu AS. Následkem další šance zahrál Marcelo Brozović ve vápně rukou a tentokrát už sudí Rocchi po poradě s videem pískal. Odpovědnost na sebe vzal bek Aleksandar Kolarov, který se nemýlil a srovnal!

Do hry se ke konci utkání dostalo i uzdravené duo Argentinců Perotti-Pastore, leč vývoj utkání na stranu Říma naklonit nedokázalo. Po rohovém kopu se zkoušel prosadit naskakující záložník Bryan Cristante, jenže jeho hlavička mířila těsně vedle tyče!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele