6. kolo
26.09.2018 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

AS Řím - Frosinone Calcio 4:0

Giallorossi přeci jen žijí. Dnes konečně ukázali více ze svých možností a s Frosinone si pohráli v tréninkovém tempu. O branky v síti hostí se postarali Ünder, Pastore, El Shaarawy a Kolarov.

Římané stojí na okraji útesu a podle mnohých už balancují dávno za hranou. Napětí v kabině roste, takže ani vztahy uvnitř klubu nejsou ideální. Trenér Di Francesco dost možná v těchto dnech hraje o svou práci. A protože zoufalé časy si žádají zoufalá řešení, nasadil Di Francesco do hry nové rozestavení. V něm bylo dost místa i pro Patrika Schicka, Javiera Pastoreho, Cengize Ündera nebo Stevena N‘Zonziho.

Frosinone se spoléhalo na Crisetiga, Sportiella, Chibsaha, Pinamontiho nebo Zampana s Goldanigou. Především ale chtělo stavět na poměrně dobrém a odvážném výkonu z minulého kola. To se mu ale vůbec nedařilo. Hned z první vážnější šance totiž domácí Vlci udeřili. Cengiz Ünder se prodral přes dva protihráče a postupoval až do zakončení. Z pětadvaceti metrů napřáhl a brankář Sportiello se natahoval marně!

AS i přes vedoucí branku působilo především vzadu hodně svázaně a křehce. Krásný pas do vápna prodlužoval hlavou mladík Andrea Pinamonti, jenže těsně minul Olsenovu tyč! Dvakrát se dostal do náběhu a zajímavé šance také Patrik Schick, ale nedokázal zamířit přesně i proto, že byl tísněn protihráči.

A když už se k němu dostal míč ve vápně, zastavilo Schickovu radost břevno! Římané ale pokračovali v aktivní hře a nový systém jim evidentně sedl. Nejvíc asi hráči, který do předchozího moc nezapadal - Javieru Pastoremu. Právě argentinský záložník dostal do vápna pas od Santona a krásnou patičkou opět skóroval. V Římě to zatím jinak nedělá - 2:0.

Deset minut před koncem první půle se opět rozeběhl Cengiz Ünder na delší přihrávku do vápna a přesprintoval obránce. Následně si na zadní tyči všiml Stephana El Shaarawyho a pro někdejší talent AC Milán byla hračka posunout míč do sítě!

Římané tou dobou jasně kontrolovali utkání a Frosinone, které ještě v minulém kole podávalo výtečný a chrabrý výkon, bylo na kolenou. To bylo za první polovinu utkání všechno, ale Římané mohli odcházet viditelně veselejší. Na poločas druhý nastoupil místo Kostase Manolase Ivan Marcano. Davide Santon převzal míč u pravé postranní čáry a pokusil se s ním projít do blízkosti hostující branky, ale to se mu nepovedlo.

Velmi zajímavou vybídku od Pastoreho se Schickovi nepovedlo zpracovat a dostat do sítě, ale snahu mu nelze upřít. Od 50. minuty se tempo utkání snižovalo a vypadalo to spíše jako nucený trénink domácích hráčů, kteří zásadně vraceli míče dozadu. Po pár rychlejších nahrávkách to najednou šlo a šance se opět začaly množit.

Nejprve se k ráně zpoza vápna dostal mladík Zaniolo a o chvíli později vypálil technický pokus Stephan El Shaarawy. Šanci ukázat se dostal i hostující útočník Joel Campbell a Frosinone díky němu začalo být lehce aktivnější. Pět minut před koncem se k ráně dostal opět turecký mladík Cengiz Ünder a brankář Marco Sportiello musel být hodně rychlý, aby jeho pokus lapil.

A nebylo to všechno. Střídající obránce Luca Pellegrini ukázal dostatek odvahy a chuti hrát dopředu. Po vybídce El Shaarawyho přesprintoval svého strážce a ve vápně předložil míč na penaltu Kolarovovi. Zkušený univerzál se s tím nijak nemazal a poslal míč pod břevno - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad už zůstane Patrik v základu a bude se zase dařit.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nic moc ale.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele