3. kolo
31.08.2018 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Milán - AS Řím 2:1

Páteční šlágr na San Siru ovládl AC Milán. Rossoneri podali velmi dobrý výkon a AS Řím nakonec zaslouženě udolali brankou Patricka Cutroneho v páté minutě nastavení 2:1. Oběma celkům nebyla v průběhu utkání uznána jedna branka.

Zápas v ochozech zaplněného San Sira sledoval i legendární triumvirát Leonardo, Kaká, Maldini a mohl být spokojen. AC Milán podal v prvním poločase velmi dobrý výkon. Byl mnohem častěji na balónu a především díky Calhanogluovi si vytvářel brankové příležitosti. Olsen však odolával a s ním i celá defenzíva Vlků. Platilo to po ráně Calhanoglua, pokusu na přední tyč v podání Higuaína i tvrdé ráně Susa. AS Řím směrem dopředu nepředvedl vůbec nic a nakonec byl ještě v poločasu potrestán. Rodríguez u postranní lajny nevzdal situaci, zmocnil se balónu a naservíroval ho přímo před branku, kde byl v náběhu Kessié. Římská obrana zaspala a Olsen neměl šanci. AC zaslouženě vedlo 1:0.

AS Řím začal druhý poločas o něco lépe, ale stoprocentní šanci si nevypracoval. V 59. minutě přesto vytěžil z minima maximum. Defenzíva AC nedokázala definitivně odvrátit nebezpečí po rohovém kopu, takže Calabria jen odvrátil k Federicu Faziovi, který prudkou střelou k tyči překonal Donnarummu. Vyrovnání ale nemuselo trvat dlouho. Do rychlého úprku se dal Higuaín, zbavil se Olsena a střelou do prázdné zakončil. Hosté reklamovali ofsajd a sudí pro jistotu celou situaci zkonzultoval. O ofsajd se skutečně jednalo, byl však velmi, velmi těsný a sudí se rozhodl branku neuznat.

Od neuznaného milánského gólu tempo hry trochu opadlo, dokud nedošlo k dalšímu spornému okamžiku. Po rohovém kopu Říma si propadlý balón našel cestu k N'Zonzimu a ten překonal Donnarummu. Mělo to ale háček, N'Zonzi nepatrně hrál rukou a sudí se s pomocí videa rozhodl, stejně jako na milánské straně, branku neuznat. Milán vycítil, že to je jeho šance a v závěru Vlkům ještě zatopil. Na Olsenovu branku však bušil marně. Ve třetí minutě nastavení pak pálil vedle Džeko a Rossoneri si museli oddechnout. A pak to přišlo. V páté minutě nastavení rozjelo AC poslední akci a skvěle zafungovala útočná spolupráce Higuaína se střídajícím Cutronem. Gattuso měl šťastnou rukou, Higuaín nehamounil, Cutronemu poslal krásnou kolmici a mladý útočník uklidil balón k tyči!

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
Hardwell

4:5

Reagovat
Houfi

2:3

Reagovat
scr

0:2

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
Eldarion

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Návštěva: 57.789

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne sa na ten futbal dá pozerať. Super!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele