35. kolo
29.04.2018 15:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Cagliari Calcio 4:1

Sampdoria čtyřmi brankami deklasovala Cagliari a zůstává v kontaktu s pohárovými příčkami. Naopak hosté si komplikují situaci a tři kola před koncem mají na sestupové pozice jen dvoubodový náskok. Do sítě Sardíňanů se trefili hned čtyři různí hráči - Praet, Quagliarella, Kownacki a Ramírez. Jediný zásah hostů obstaral Pavoletti. Cagliari také dohrávalo bez vyloučeného Cigariniho.

Pro oba celky to bylo důležité střetnutí, Sampdoria nesměla zaváhat, pokud chce stále pomýšlet na evropské poháry a Cagliari by si rádo vylepšilo stávající pozici, která není zrovna optimální. Pro hosty ale nezačalo utkání vůbec dobře a Stadio Luigi Ferraris poprvé rozjásal už v sedmé minutě Dennis Praet. Po Quagliarellově přihrávce se šikovně obtočil s balónem a přesnou střelou k tyči poslal Sampdorii do vedení. Cagliari se na odpověď nezmohlo a ve 27. minutě inkasovalo podruhé. Linetty našel před brankou volného Quagliarellu, kterému stačilo jen nastavit kopačku. Cagliari mohlo v prvním poločase alespoň snížit, jenže proti Faríasovi skvěle zasáhl gólman Viviano.

Pět minut před koncem poločasu přišla pro hosty další pohroma. Barella se ve vlastním vápně dopustil faulu a sudí nařídil pokutový kop. Zkušený Fabio Quagliarella ale selhal, z penalty orazítkoval pouze tyč, takže Doria dále vedla "jen" 2:0. Quagliarellu to nakonec vůbec nemuselo mrzet, protože Sampdoria vedení 3:0 do poločasu stihla. Bereszyńskiho centr před branku uklidil do sítě Dawid Kownacki.

Cagliari dostalo za poločas tři branky a bylo v nezáviděníhodné pozici. Kouč López se však nevzdával a na druhý poločas přichystal střídání. A hosté skutečně začali aktivně a dokonce rychle vstřelili branku. Faragó našel před brankou úplně volného Pavolettiho, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou svatyni. Ze strany hostí to ale bylo všechno. Čtvrthodinu před koncem definitivně zhatil naděje Cigarini, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Oslabení hosté pak inkasovali ještě jednou, když se z dorážky prosadil Gastón Ramírez. Sampdoria deklasovala Cagliari 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele