8. kolo
15.10.2017 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Sampdoria doma otočila duel s Atalantou

Atalanta nakonec jede domů do Bergama s prázdnou a bez bodů i přesto, že se jako první ujala vedení. Po změně stran to ale byla úplně jiná Doria a třemi góly otočila utkání ve svůj prospěch. V rozmezí dvanácti minut se o to postarali Zapata, Caprari a také Linetty.

Atalanta pokračuje v dobrých výkonech a potvrdit je chtěla také dnes na Marassi. Trenér Gasperini k tomu využil hráče jako Caldara, Palomino, Hateboer, De Roon, Freuler, Spinazzola, Cristante, Iličić nebo Petagna a jen lavička zbyla na Gómeze. Domácí spoléhali na hráče jako Bereszyński, Silvestre, Strinić, Verre, Torreira, Praet, Quagliarella, Ramírez či hrot Zapata.

Už ve druhé minutě vyrobil pořádnou chybu brankář Etrit Berisha, který špatně zpracovával míč a o něj jej obral útočící Fabio Quagliarella. Nakonec však Berisha skluzem svou chybu napravil a vyrazil střelu Quagliarelly mířící do brány! Diváci se museli v Janově hodně bavit, protože se jednak setkávaly dva ofenzivní týmy a jednak jejich tempo rostlo snad s kažou minutou.

Především oba brankáři se překonávali. Puggioni musel parádním skokem zabránit balonu letícímu od kopačky Josipa Iličiće v cestě do brány a o minutu později musel znovu do akce. Dobře trefeným volejem jej vyzkoušel Cristante. Stejný hráč jen o dvě minuty později dostal šanci po odraženém míči dokonce ve vápně soupeře, jenže z této příležitosti netrefil bránu!

Lepší Atalanta, která soupeře v prvních třiceti minutách vůbec nešetřila, se dostala ve 21. minutě do vedení. Dlouhý centr do vápna brankář Puggioni podcenil a těsně před ním hlavičkoval právě Bryan Cristante - 1:0.

V první půli byla obrana Dorie hodně slabá a nechala vypálit také Rema Freulera, který se ale netrefil ideálně. Docela by mě zajímalo, co trenér Giampaolo hráčům udělal nebo řekl, ale do druhého poločasu vlétla úplně jiná Sampdoria. Námořníci hráli mnohem aktivněji a z velké části to bylo také přítomností nových hráčů Linettyho s Caprarim.

V 56. minutě se konečně Dorii povedlo srovnat. Fabio Quagliarella se dvakrát pokoušel ze strany odcentrovat a druhý pokus mu už vyšel. Na hranici malého vápna měl hodně prostoru mladý střelec Duván Zapata a nemýlil se - 1:1.

Najednou bylo ve vápně Atalanty plno hráčů domácích a žádní obránci. S dalším sprintem Striniće se nikdo z nich neobtěžoval, takže zkušený bek odcentroval. Do hlavičky se krásně položil útočník Gianluca Caprari a odvděčil se Giampaolovi za důvěru. Doria otočila utkání během pěti minut!

V 68. minutě domácí zasadili Atalantě ještě jeden úder. Karol Linetty, taktéž střídající hráč, se prodral do vápna a nakonec i z úhlu překonat gólmana Berishu v brance Atalanty! Bergamaschi působili jako zcela dezorientovaní a opaření výsledkem, který byl pro Dorii doslova strhující.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele