19. kolo
30.12.2017 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Býci trpí neefektivitou, bod si odvezl Janov

Janov veze z Turína cenný bod, který pro něj může mít cenu zlata. Domácí totiž byli jednoznačně aktivnější i bez svého střelce Belottiho, jenže pálili jednu šanci za druhou a právě kvůli své produktivitě dnes nevyhráli.

Janov se potácí hluboko pod svými možnostmi a jeho hra postrádá kvalitu i přímočarost. Dnes se Grifové hodlali měřit s Býky, protože jeli na Olympijský stadion do Turína. Na domácí straně hodně chyběl zraněný útočník Andrea Belotti, jehož místo zaujal Niang. Doplňovali jej Falqué, Burdisso, Rincón nebo De Silvestri s Berenguerem.

Hosté si trochu oddechli, že nemusí Belottimu čelit. Nehodlali ale jen čekat, co vymyslí srbský taktik Siniša Mihajlović, který v Janově (u soupeře) odváděl skvělou práci. Hosté vytasili obvyklé zbraně v podobě Perina, Laxalta, Pandeva nebo Taarabta s Velosem. Od prvních chvil se ale hosté spíše bránili, protože útočil především rychlonohý M‘Baye Niang. Navíc jej doplňoval Iago Falqué, který se v posledních týdnech trefuje poměrně často.

Zajímavý centr vyzkoušel Lorenzo De Silvestri; jeho adresátem se stal Niang. Tentokrát ale nedokázal přesně zakončit. O chvíli později se málem prosadil mladík Álex Berenguer, jenže brankář Mattia Perin se dnes překonával a jeho parádní ránu vytěsnil mimo! Do sítě někdejšího zaměstnavatele se málem trefil také obránce Nicolás Burdisso, jehož hlavička prolétla jen těsně nad břevnem!

První poločas patřil jednoznačně domácím Býkům, kteří zasypali svého soka několika centry a ranami, takže brankář Perin se rozhodně nenudil. Po třiceti minutách musel Perin předvést další parádní skok, tentokrát proti ráně Álexe Berenguera, kterou zneškodňoval jen s vypětím všech sil. První půli pak zakončila nevýrazná rána Nianga.

Ani v poločase druhém jsme se mnoha šancí nedočkali. Makedonec Goran Pandev hledal na jejím začátku zajímavou nahrávkou někoho ze spoluhráčů, jenže balon mu nakonec sebral Burdisso. Tito dva se ostatně hodně často setkávali a z jejich soubojů o míč se rodily šance na té či na oné straně. Zkušený bek Molinaro se dostal přes dva bránící hráče až k centru, jenže právě ten se mu nepovedl.

Dalším hráčem, který se alespoň snažil v dresu Turína něco vymyslet, byl Iago Falqué. Dnes mu ale jeho obvyklé sprinty nevycházely a celkově se jednalo o hodně matné pokusy útočit. To se o Janovu nedá říct ani v nejmenším, protože hosté se v druhém poločase zatáhli a o nějakou ofenzivu se ani nepokoušeli.

Brankáře Perina několikrát prověřil také mladík Berenguer, který se dnes velmi snažil a jeho střely nebyly pro Perina ničím snadným. Dvacet minut před koncem se sice Niangovi podařilo přehodit s balonem Perina, jenže za něj zakročil obránce na brankové čáře a míč vyrazil! Stejný duel se odehrál také o pár minut později, když Niang po skvělé nahrávce postupoval sám na Perina, který jej ale vychytal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
sivi

Remízoví králové...to je až neskutečné,kolik zbytečně ztracených bodů.Mít aspoň polovinu z toho vítězných,hrajeme o poháry

Reagovat
VejrTorinoFC

pravda pravda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele