21. kolo
22.01.2018 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - Janov CFC 1:0

Juventus nakonec zvládl úlohu favorita, odpověděl na vítězství Neapole na půdě Bergama a stáhl manko na první příčku zpět na rozdíl jednoho bodu. Žádný famózní výkon ale proti Janovu, který se nachází jen dvě příčky nad sestupovým pásmem, nepředvedl. O osudu utkání rozhodla jediná trefa Douglase Costy po čtvrthodině hry.

Benedikt Höwedes, nejlepší střelec týmu Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Claudio Marchisio i Gianluigi Buffon, ti všichni se kvůli různým zdravotním problémům nemohli v dresu domácích tohoto utkání účastnit, zatímco hosté měli až na vykartovaného Ervina Zukanoviče kompletní kádr. I tak si turínský celek ve finále povinné tři body pohlídal.

Už od úvodních minut se Stará dáma tlačila dopředu, aby si co nejrychleji zajistila uklidňující náskok. Nicméně Pjanič hned zkraje nevypálil vůbec dobře a mířil mimo, o pár chvil později zpoza vápna netrefil míč ideálně z voleje Khedira, a pak v 8. minutě zahrozil střelou z přímého kopu zase Pjanič, ovšem gólman Perin vytasil perfektní zákrok.

Své asi zasloužené odměny se Juventus dočkal v 16. minutě. Mandžukič skvěle načasoval svou přihrávku, kterou na bližší tyčce vybídl nabíhajícího si Douglase Costu, a jelikož ten byl u balónu o něco dříve než vyběhnuvší Perin, stačil jej usměrnit do sítě. Poté se k zakončení zase propracoval aktivní Pjanič, na jeho pokus byl však Perin dobře připravený.

Do přestávky ještě vypálil z dálky Mandžukič, avšak janovského muže v rukavicích ani on výrazněji nepřekvapil. I ve druhé půli Juventus kontroloval hru a soupeře do vážnějších šancí nepouštěl. Na začátku se znovu zastřeloval Pjanič, po standardce mohl udeřit také Mandžukič, jenže na dlouhý pas nedosáhl možná i proto, že byl lehce faulovaný.

Janov směrem dopředu nevymyslel zhola nic, dokonce ani jednou jedinkrát nedokázal přímo ohrozit brankáře Szczesnyho. Naopak mohl být rád, že se s dobrou koncovkou v 57. minutě nepopasoval Alex Sandro, že po hodině hry opět minul kýžený a chtěný prostor Pjanič, a nebo že například Khedirův pokus směřoval přímo do rukavic Perina.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 po nudě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele